Pozabljeni dateljni v omari

Pozabljeni dateljni v omari

Skoraj sem pozabila, da so mi jih zadnjič ostali dateljni, ki jih moram porabiti, preden se pokvarijo ali pa kaj podobnega. Niti ne vem, koliko časa dateljni, zdržijo. Mislim, da tudi suho sadje nima rok uporabnosti v nedogled. Upam, pa da ga ima vsaj toliko, da se niso še pokvarili.

Pozabljeni dateljni v omari

Ko sem jih končno našla v košari, kjer imam oreščke in podobne izdelke, sem najprej poskusila enega. Ker je delovali dobro, sem jih dala na v kuhinjo na mizo, da ne bom ponovno pozabila nanje. Tista presna torta, ki sem jo naredila nazadnje, je bila tako vrhunska, da niti ne vem, kako mi je uspelo pozabiti na to, da imam še vse sestavine doma in bi lahko izdelavo te sladice ponovila. Zamenjati bom morala edino sestavino za maso, ki pomaga, da se dateljni in mleti oreški povežejo. Koksova mast mi ne deluje dobro poleg. Morda mi celo malce slabo postane. Zadnjič sem videla, da obstaja kakavova masa, ki je še nisem poskusila, ampak imam občutek, da je to mnogo bolje kakor pa kokosova mast. Mislim, da bi morali dateljni, in oreški imeti mnogo boljši okus, ko bom dodala takšno mast. Samo kupiti jo še moram, potem pa lahko svojo teorijo preverim, če drži.

Moram samo še najti čas, da takšno ustvarjanje slaščic realiziram. Nekaj mi ne gre najbolj uspešno s časom zadnje čase. Ampak saj mi bo slej, ko prej uspelo. Sicer po svoje hvala bogu, da je tako. Še kakšno leto nazaj sem se utapljala v dolgčasu, ki se kar ni končal. Sedaj imam pa toliko stvari, da se komaj vidim ven. Ampak mi je všeč, kljub temu da se na trenutke komaj znajdem in bi na trenutke najraje samo zaspala, ker sem tako utrujena. No, vsaj, ko bom našla čas, da naredim kakšno slaščico več, da so dateljni, doma in se mi ni treba ukvarjati s tem.