Video igrice in omejitev časa

Video igrice in omejitev časa

Imate tudi vi omejitev časa, ko govorimo o video igricah? Pri nas kar nekaj časa tega nismo imeli, ali pa je bila omejitev ure povedana ustno, ki pa smo se je držali le redko. Kasneje smo vsi skupaj postajali nervozni, ker je bilo video igric preveč in takrat sem moral ukrepati tudi sama. Pogovarjala sem se s prjateljico, ki mi je povedala, da lahko omejitev namestim na ure. To pa je super zadeva, da ne rabiš neprestano preverjat otroka, ampak ko preteče določen čas, video igrice nehajo delati. Kako praktično se mi je to zdelo. 

Povedala sem svojemu možu, da moramo čez teden video igrice omejiti, ker tako naprej ne gre več. Najbolj mi je bilo hudo, ker je bilo čez teden preveč igric in je otrokom začel padati učni uspeh. Tega pa nisem hotela in da nisem v celoti prepovedala video igrice, sem se strinjala s tem, da jih omejimo na čas. 

Otrokom sem to tudi povedala in so to sprejeli tako dolgo, dokler jim igrica ni nehal delati. Potem so prišli do naju z možem in želeli, da video igrice časovno podaljšala. Kako je to mogoče, da ko pa pride do tega, da porabita čas za igranje igric, pa se nič več ne razume. Ta dan smo imeli eno urno kreganje glede omejitev in na koncu sva seveda zmagala midva. Najprej prošnja, potem jeza, na koncu jok otrok, ampak nisva popustila. 

Video igrice in omejitev časa

Nič nimam proti igranju video igric, imam pa proti, če otrok ne pozna prav nič več, kot samo to, da igra video igrice. Kako je to mogoče, da video igrice tako zasvojijo, naši otroci niso znali početi prav nič več, ko so igrali preveč igric. Sedaj ko je omejitev, pa je vse drugače. Lahko rečem enostavno, da je mir v hiši. Včasih pa video igrice igrava tudi midva. Takrat je šele zabavno.