Prezračevanje in smrad v kopalnici

Prezračevanje in smrad v kopalnici

Kopalnica je prostor, kjer se človek rad uredi. Tako še kako paše, da je pozimi kopalnica topla. Pri nas žal ni tako, ker imamo v kopalnici neprestano odprto okno, ker je smrad v kopalnici tako močan, da enostavno ni prijetno biti v zaprti kopalnici. Ko sem moža vprašala, zakaj je smrad v kopalnici tako močan, mi je povedal, da to prihaja po odtokih iz greznice. Tega enostavno nisem razumela, kako bi smrad v kopalnici bil zato, ker bi vonj prihajal po ceveh iz greznice. To enostavno ni ok!

Ko sem mu rekla, da tako ne more biti, mi je povedal, da žal ne more narediti nič. Ne more očistiti odtokov, da bi bilo boljše, ker odtoki so čisti, vonj enostavno pride iz greznice. Potem pa sem mu rekla, da greznica enostavno ne more imeti tako groznega vonja in da to ni normalno, ker drugače bi pri vsaki hiši bil prisoten smrad v kopalnici. Prosila sem ga, naj se vseeno pozanima, kaj lahko naredimo. 

Ko se je pozanimal, mi je povedal, da obstajajo tablete za greznico, ki poskrbijo, da iz greznice potem ne smrdi. No, to pa je rešitev in komaj sem čakala, da te tablete nabavimo. Kupijo se lahko skoraj povsod. Tako, da sva jih kupila in vrgla v wc školjko pozno zvečer. Drugo jutro je bil k sreči zrak v kopalnici čisto drugačen. Očitno je pomagalo. Tako sedaj veva, da lahko poskrbiva za to in da ni normalno, da je smrad v kopalnici, ki prihaja po odtoku iz greznice. 

Prezračevanje in smrad v kopalnici

Da pa sva res poskrbela za odtoke, sva tudi vse odtoke v hiši očistila. Videla sva, da je tudi to potrebno. Tako sedaj vsak mesec poskrbiva, da v greznico vrževa tableto, odtoke pa očistiva. Tako v hiši ni več prijetnega vonja, tudi smrad v kopalnici je izginil in naša kopalnica je sedaj topla in prijetnega vonja.