Prestrašila sem se, da voda v hotelu ni pitna, ampak je na srečo bila pitna

Prestrašila sem se, da voda v hotelu ni pitna, ampak je na srečo bila pitna

Bila sem na potovanju, kjer nisem dobro preverila, ali je voda tam pitna ter čist spontano pila dva kozarca vode iz pipe. Takoj, ko sem spila drug kozarec, sem se spomnila, da morda voda ni pitna. Istočasno sem začutil nevšečnost v želodcu in takoj pomislila na to, da me po vsej verjetnosti čaka, da bom mogla takoj vzeti zdravilo za to, ki mi včasih celo prepreči to težavo, če le dovolj hitro to vzamem.

Vseeno sem najprej poklicala na recepcijo in preverila ali je voda tam pitna ali ne, da ne bo po nepotrebnem jemala zdravil za to. Receptorka mi je povedala, da je voda pitna in da niso imeli že zelo dolgo nobenih težav s tem tako, da me ne rabi skrbeti. Takoj sem se oddahnila, le ni mi bilo jasno, zakaj je moj želodec tako čudno od reagiral. Ko sem malce bolje pomislila, sem se pa spomnila, da od včeraj zvečer nisem nič jedla, ura je bila že zgodaj popoldan. Vse kaj sem pojedla danes, je bila ena banana, da sem lahko spila kavo. Kava na prazne želodec nikoli ni dobra izbira. Potem sem odšla na letalo. S seboj sem sicer imela čaj in vodo in vse to sem spila. Ampak hrane pa nisem nobene zaužila.

Prestrašila sem se, da voda v hotelu ni pitna, ampak je na srečo bila pitna

Tako sem odšla na kosilo v restavracijo v hotelu, saj sem vedela, da moram nekaj zelo hitro pojesti, preden mi postane slabo. Včasih se tudi to zgodi in tega res ne bi rada doživela. Vsaj na prvi dan dopusta. Ob kosilu sem se odločila, da voda ne bo tisto, kar bom pila, ampak sem si naročila zeliščni čaj. To je vseeno boljše kakor pa karkoli drugega ta hip.

Ko sem kosilo pojedla, sem odšla nazaj v sobo, da sem razpakirala vse stvari, ter si v steklenično natočila vodo preden sem odšla ven iz hotela.