31. JULIJ 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
TRNFEST 2012


Mednarodni poletni festival

[spremeni] TRNFEST 2012


od 31. julija do 1. septembra 2012
na Kudovem letnem odru!

Vstop prost.
 
Trnfest
TrnFoto 2006-2011

RAZSTAVA EXHIBITION:
Pregledna razstava zmagovalnih fotografij fotografskega natečaja TrnFoto 2006-2011 v klubski sobi Kuda (1. nadstropje).

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Tilen Mihelič Kurent
Trnow vs. Rog

OTVORITEV RAZSTAVE EXHIBITION OPENING:
Tilen Mihelič Kurent "Trnow vs. Rog"
razstava slik exhibition of paintings

Tilen Mihelič Kurent bo na ogled postavil slike, ki so nastale od leta 2009 do danes. To so akrili,mešana tehnika, kolaži pri katerih uporabljam različne materiale, predvsem reciklirane. Slike so različnih formatov. Vsebina slik se nanaša na vsakdanje življenje v Trnovem in na dogodke v Rogu oziroma na poti v Rog. Slike so improvizacija, brez predhodnih skic.

Foto: Urban Cerjak

Naslov razstave Trnow vs. Rog, je pot ki jo oprevljam med domom (Trnow) in ogromnim ateljejem v Rogu. Rog je kot propadla tovarna, se je začela obnašati avtonomno in kreativno znotraj posameznih grup-skupinic različnih dejavnosti. Moj pristop je bil in je takšen, da ne ovinkarim namešam barvo in jo nanašam v krogih, od slike do slike. Čista improvizacija. Slike me neprestano čakajo in me silijo, da jih končam.

Ne da bi imel skico ali plan, se lotim intervencij na platna, zidove, kipe. . . Uporabil sem barve, ki sem jih dobil od Kuda, nekaj oljnih barv, platna in zavese iz Trnovskih blokov.

Slike vsebujejo naključne spomine situacij ki so se mi porajale tisti hip. Razstava je darilo vam Kudovcem, Trnovčanom, Rogovcem, slikarjem in kiparjem z akademije in prijateljem umetnosti.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Fake Orchestra

KONCERT CONCERT:
Fake Orchestra (SI) - jazz-funk-afrobeat-etno

Fake Orchestra je od svojega nastanka leta 1998 eden od pionirjev predelav slovenske ljudske pesmi v bolj moderne glasbene oblike (jazz balada, afriški ritmi, samba…). Leta 2004 so izdali zgoščenko Fake World in na njej objavili nekaj takšnih predelav (Nocoj, pa oh nocoj, Ružica sam bila, Po polju pa rožce cvetejo…). Tej je sledil album s pomenljivim naslovom Made in China (2008), prav tako s slovenskimi ljudskimi napevi.

V zadnjem obdobju se je pri nas pojavilo več izvajalcev, ki slovenske ljudske pesmi izvajajo v jazzovskih in rockovskih priredbah. Z novim projektom, ki bo temeljil na funk in afro ritmih, pa želijo Fake Orchestra na to področje vnesti tudi plesni element. Novi stilski usmeritvi so prilagodili tudi zasedbo in dodali tričlansko pihalno sekcijo. Širjenje zasedb v današnjih težkih časih sicer ni trend, Fake Orchestra pa je od nekdaj bil širši kolektiv slovenskih ustvarjalnih glasbenikov. Idealna zasedba za koncert je oktet ali vsaj sekstet.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Bakto, Zhe

DJ PROGRAM DJ SET: Bakto (Good foot), Zhe (Good foot) - mash-up različnih zvrsti mash-up of all styles.

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.432.576-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

junij 2012
PTSČPSN
 
 
julij 2012
PTSČPSN
 
 
avgust 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: