30. SEPTEMBER 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
Radio Študent
Risanka

Otvoritev razstave Risank Radia Študent iz sezone pomlad/poletje 2008.

Po otvoritvi pa se bo v dvorani KUDa FP odvijala tudi prava odrska izvedba Risanke, ki jo bomo v živo prenašali na valovih Radia Študent.
Namen dogodka je promocija nove sezone jesen/zima, ki se bo začela 3. oktobra 2008.
Ob 20. uri bodo umetnik Dr. Horowitz ter moderatorja Ancelotti in Trapattoni v Kudovi galeriji predstavili začetke radijske oddaje Risanka, njeno idejo in koncept. Obiskovalci bodo nato povabljeni v dvorano, kjer se bo ob 20.30. začela Risanka Radia Študent na odru. Na njem bo risalna deska oz. risalni računalnik za umetnika ter ura, ki bo odštevala čas do konca »oddaje«. Ta bo kot ponavadi trajala eno uro in bo točna, saj smo vezani na radijski prenos.

Koncept bo enak kot v radijski oddaji na valovih RŠa:<br - Dr. Horwitz bo risal po nareku publike na eno izmed treh ponujenih tem, ki jo bo izbralo občinstvo
- Teme se bodo kot vedno nanašale na takratno aktualno družbeno situacijo
- Publika bo odločala, kaj se bo pojavljalo pod peresom Dr. Horowitza in projiciralo na platnu
- Interaktivnost bo zagotovljena še s sinhronim pojavljanjem risanke na internetu
- Moderatorja Ancelotti in Trapattoni bosta mirila kaos med publiko in Dr. Horowitzem
- Deset minut pred koncem bomo publiko pozvali, naj risbo dokončno obdela
- Zadnjih pet minut pa bomo zastavili tematsko nagradno vprašanje
- Gledalka/ec, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje pa bo dobil print risbe na A3 formatu in praktično nagrado

Po podelitvi nagrade bo publika povabljena nazaj v galerijo na manjšo pogostitev in klepet.

Razstava Risank bo na ogled do 13. oktobra, na ta dan, v ponedeljek, pa se bo v galeriji odvila dražba razstavljenih risank.
Izkupiček dražbe bomo namenili društvu Beli obroč, društvu za pomoč žrtvam kaznivih dejanj.

Za glasbeno spremljavo bo na otvoritvi in zaprtju razstave Risanke Radia Študent poskrbela Emina.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.053.602-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

avgust 2008
PTSČPSN
 
september 2008
PTSČPSN
 
oktober 2008
PTSČPSN
 
 

POGANJA: