29. NOVEMBER 2016 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Ivanov rojstni dan


»Za družbene spremembe«

»Ivanov rojstni dan«
je drama z glasbo in branjem

Sodelujejo:
Rok Šinkovec, Olivia Kosec, Dani Kavaš, Dušan Šabič, Tomaž Kosmač - Kozmo, Fenjveši Pavel, Imo Vino in Marko Brecelj

Soorganizirajo:
Ustanova mladinskega polja "Pohorski bataljon", DPZN in KUD
ob podpori Urada RS za mladino in stranke Akacije


Slika:fotkazds 059pp.jpg

»Ivanov rojstni dan« je drama z glasbo in branjem, je uprizoritev, je nastop vsaj petih različno mladih ustvarjalnih oseb.
Prvič se je posrečil v Idriji 28. oktobra 2016. Opogumil nas je uspeh pred dojemljivim občinstvom; odločili smo se vsaj enkrat mesečno »ponavljati« performirani glasbeni recital, ker nas veseli; pričakujemo soustvarjalni razvoj celote in naših deležev v njej.
Predstava želi postati izstrelitvena pista za mlade in ne mlade a ustvarjalne in neuveljavljene. Sociološki kulturni eksperiment je druženje in razglašanje ob Poti v Nikamor. Tja nas za rokce in uhe vodijo Trumpi in Merklove medtem, ko papež izjavlja, da se je vojna že začela.

Agitko ob obletnici Drugega zasedanja AVNOJ-a posvečamo puhlosti nedavne konference »Za družbene spremembe« na kateri sva se z Danijem Kavašem fotoskalpirala s predsednikom vlade Republike Slovenije.

Propagaj M.B.

Slika:plakat1129_kudfp.jpg

Vstop prost, prostovoljni prispevki dobrodošli.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.053.123-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

oktober 2016
PTSČPSN
 
 
november 2016
PTSČPSN
 
 
december 2016
PTSČPSN
 
 

POGANJA: