28. DECEMBER 2016 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Projekt: Andrej Rozman Roza
Veliko porodno odmaševanje

Ker bo v sredo 28. decembra obletnica prve uprizoritve Županove Micke, bo Veliko porodno odmaševanje, ki bo tega dne ob osmih zvečer v KUD France Prešeren, posvečeno ne samo Antonu Tomažu Linhartu, ampak tudi baronu Sigismundu Zoisu in njegovemu razsvetljenemu načinu zapravljanja svojega bogastva. Vprašali se bomo, kdo so danes tisti premožni sodržavljani, ki bi prispevali svoj denar za to, da bodo živeli v bolj kulturni družbi, ker se zavedajo, da od državnih organov ne moremo pričakovat nobenih učinkovitih ukrepov v tej smeri.

Kdor ima toliko, da lahko vlaga v svojo prihodnost, bi moral vedet, da ta prihodnost, če jo namerava preživet v Sloveniji, potrebuje tudi televizijski program, ki bo omogočil konstruktivna soočenja mnenj in javne razprave, s katerimi bo prisilil politične stranke, da se začnejo obnašat odgovorno. Takega programa od te države očitno ne bomo dobili, od lastnikov komercialnih postaj pa tudi ne. Če si ga ne bomo sposobni postavit sami, bomo na milost in nemilost prepuščeni vse bolj tujim političnopropagandnim vetrovom.

Zato bomo na 227. obletnico premiere prve slovenske komedije ustanovili zametek televizije, imenovan TV Micka, ki bo za začetek prenašal zaničniška odmaševanja. Če bomo uspeli z njim prepričat ljudi, da vlagajo v televizijski program, bomo njegovo organizacijo in vsebino prepustili profesionalcem, saj mi od TV Micke pričakujemo zgolj redne prenose zaničniških odmaševanj in programsko usmeritev, ki bo nekoč pripeljala slovensko družbo do stanja, ko bo tudi Vlada RS dojela, da Slovenci potrebujemo spomenik Antona Tomaža Linharta v Ljubljani. Že zato, ker je bil Linhart živ dokaz, kako zelo družbeno koristni so lahko uradniki. In seveda kot opozorilo, da se je vsemu poznejšemu svetobolju navkljub naša sodobna literatura začela s komedijo.

Na sredinem porodnem odmaševanju bodo pesmi, ki na stare in nove melodije širijo našo vero, poleg mojega kengurujevstva peli še Ana Duša, Višnja Fičor, Gašper Jarni in Ana Vipotnik ob spremljavi ansambla v postavi Blaž Celarec, Igor Leonardi, Matjaž Ugovšek in Goran Završnik. Čeprav bo odmaševanje, če nam uspe, TV Micka prenašala v živo, vas še zadnjič vabim, da pridete v živo predvsem vi.

Andrej Rozman Roza, kenguru

Vstopnine ni.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.555.010-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

november 2016
PTSČPSN
 
 
december 2016
PTSČPSN
 
 
januar 2017
PTSČPSN
 
 

POGANJA: