28. SEPTEMBER 2014 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Nenad Veličković: Sahib, impresije iz depresije

Predstava po romanu Sahib, impresije iz depresije Nenada Veličkovića.

režija: Ivana Djilas

igra: Brane Završan

Roman Sahib, impresije iz depresije je »upor proti licemerju«, pravi pisatelj, Balkanec in Sarajevčan Nenad Veličković. To je zgodba o uradniku mednarodne organizacije na misiji v povojnem Sarajevu, ki impresije o Balkanu piše svojemu ljubimcu v Veliko Britanijo. To je zgodba o novi kolonializaciji sveta. Novo orožje – posojila. Takšno črno komedijo z veliko socialne, politične, seksualne in trpke resničnosti ter samoironije je zmožen napisati samo Sarajevčan. Neverjetna gostota smeha in bolečine na enem mestu. Uprizoritev temelji na dvojnem zasuku. Uslužbenec mednarodne organizacije bo svoje impresije govoril sebi enakim Evropejcem, poslušali pa ga bodo tisti, o katerih govori – Balkanci. Se bomo Slovenci počutili ogrožene ali pa se bomo identificirali s kolonizatorji? Spoznanje, kako nas vidi Evropa, je boleče odkritje.

Vstop prost - prostovoljni prispevki.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.084.547-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

avgust 2014
PTSČPSN
 
september 2014
PTSČPSN
 
oktober 2014
PTSČPSN
 
 

POGANJA: