27. NOVEMBER 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
AGNIESZKA ROVŠNIK
Tekstil v papirju

Otvoritev razstave Agnieszke Rovšnik.

Delo je nastalo v času avtoričinega študija na Likovni akademiji v Lodžu na Poljskem. Osrednja tema njene diplomske naloge je bilo raziskovanje tekstilij.

Raziskovala sem drugačen pristop pri izdelavi ročno narejenaga papirja, ne kot le preproste dvodimezionalne ploskve, ampak kot materiala za gradnjo tridimenzionalnih oblik. Za osnovo/ogrodje mi je služila tekstilna nit, ki sem jo navijala na lesene okvirje. Preizkušala sem učinek simbioze med papirjem in nitjo. Nastali so delikatni razstavni kosi, ki dajejo svetlobi s svojo obliko možnost poigravanja. So kot koprene ali pajkove mreže, ki lovijo žarke svetlobe in jo ponekod bolj, ponekod manj, prepuščajo skozi. Zato sem nastale izdelke poimenovala Lovilci svetlobe.


Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.247.199-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

oktober 2012
PTSČPSN
 
november 2012
PTSČPSN
 
 
december 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: