27. OKTOBER 2009 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Pesniški kabareti
VESELA NOVA UŠESA


GREGOR PODLOGAR - poezija
SAŠO KALAN - zvok
LUKA UMEK - slika

V pesniško-avdio-vizualnem dogodku bodo trije umetniki predstavili novejšo poezijo Gregorja Podlogarja. Ta dogodek, ki si naslov sposoja od prihajajoče Podlogarjeve pesniške zbirke z naslovom Vesela nova ušesa, je na sledi novim umetniškim praksam, a hkrati ostaja zvest pomenu in občutju v poeziji. Skratka, gre za umetniški projekt, katerega izhodišče so predvsem pesmi iz omenjene knjige; v tem projektu pa se spojijo besede, zvoki in slike; tako nastaja svet naključji, srečevanj in raziskovanj poetičnega.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 11.896.888-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2009
PTSČPSN
 
 
oktober 2009
PTSČPSN
 
 
november 2009
PTSČPSN
 
 

POGANJA: