26. MAJ 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Ljubljana Pride 2012
U cipelima mog roda

Ljubljana Pride 2012: gledališka predstava “U cipelima mog roda”.

Predstava govori o problemih in diskriminaciji s katero se soočajo transeksualne osebe v družbi. Zaradi predsodkov in nerazumevanj, ki so razširjeni v javnosti, so se transspolne osebe pogosto prisiljene soočati z obsodbami, zavrnitvami in celo nasiljem. Takšen vsakdan doživljajo tako v družini, na delovnem mestu ter v širši okolici. Scene v predstavi prikazujejo mlado transseksualno osebo, ki se sooča z zavrnitvami na fakulteti, v družini (čeprav ima podporo matere) ter na obsodbe celo s strani psihiatra, kar se pogosto dogaja, čeprav so psihosocialni/e delavci/ke prvi/e strokovno osebje, ki bi moralo transspolnim in transseksualnim osebam nuditi ustrezne informacije in pomoč. S predstavo želimo spodbuditi boljše razumevanje in sprejemanje transseksualnih oseb v današji družbi.

Forum gledališče je oblika interaktivne scenske igre, v kateri občinstvo dobi priložnost, da s svojimi intervencijami (postavljanjem vprašanj igralcem/kam, zamenjavo igralca/ke ali z uvedbo novega igralca/ke) aktivno vpliva na izid predstavljene zgodbe.

Predstava je nastala v okviru združenja Lori “Potovanje v prostranstva”.

Vstopnina 5 € (za gledališko predstavo + otvoritveno zabavo).
 
Sodelovanja
Ljubljana Pride 2012
PinKish Italo Disco

Otvoritvena Ljubljana Pride ’12 zabava: PinKish Italo Disco (Lavka, Schrauff, Duli).

Ljubitelji zvoka Georgia Moroderja, Gina Soccia in ostalih fotrov ter sodobnih italo odvodov boste ponovno prišli na svoj račun. Zatopili se boste lahko v glasbo, ki je brusila plesne čeveljce naših staršev, starejših bratov in pred leti z novo generacijo tovrstnih DJ-ev znova stopila na vrata plesnih podijev tako v celinski Evropi kot na britanskem otočju. Malo za šalo, malo zares, italo disco vas vabi na pleees.

On the back seats with:
Lavka (Lost Tapes, Nered)
Schrauff (Elements, Elektroliza)
Duli (Gumitwist, Scienceofuse)

Vstopnina 5 € (za gledališko predstavo + otvoritveno zabavo).Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.069.834-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

april 2012
PTSČPSN
 
 
maj 2012
PTSČPSN
 
 
junij 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: