25. OKTOBER 2007 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Goli Oder
Zavod Maska
MISS MOBILE

Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana

Miss Mobile je interaktivni performans mobilne telefonije, pri katerem se oblikuje virtualna skupnost med izvajalci, gledalci in oddaljenimi sogovorniki.

Zadnji so protagonisti dogodka, ki je raziskava in igriva predelava medijske realnosti. Sodobni televizijski formati, kakršni so resničnostni šovi vseh vrst, pogovorne oddaje in kvizi, so utemeljeni na razgaljanju intime v javnem prostoru – in natančno take manipulacije, kjer je totalitarna in panoptikumska situacija spremenjena v obliko užitka, se je v solo performansu lotil tudi Janez Janša. Gre za predstavo, ki mehanizme delovanja popularnih programov in njihove učinke obrne navzven, ne da bi podlegla pastem moraliziranja ali cenene zabave. – Pozor! Za uspešno izvedbo predstave vas prosimo, da napolnite baterije mobilnih telefonov!

idejni vodja in performer: Janez Janša
slika: Janez Janša
video: Janez Janša
zapisi: Samo Gosarič

Vstopnina 5 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 11.276.648-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2007
PTSČPSN
 
oktober 2007
PTSČPSN
 
november 2007
PTSČPSN
 
 

POGANJA: