25. JANUAR 2007 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Pesniški kabareti
SAŠO OŽBOLT

Na oder postavljena poezija Sašota Ožbolta ob glasbeni spremljavi akustične kitare.

Predstave je razdeljena na dva dela, dve polovici – zavest in podzavest osebnosti “glavnega junaka”, ki jo na odru predstavita tudi dva lika predstave. Zavest in podzavest ustvarjata celovito sliko nekega subjekta, ki je tako kot milijoni drugih, postavljen v svet, ki je hkrati realnost, kot ga dojema zavest, in pa modificirana realnost kot ga dojema podzavest, ki pogosto obvladuje zavest in »krivi« realnost v subjektu samem.

Osrednji del predstave je tekst, ki obravnava odnos avtorja do samega sveta in je tako včasih nasilen in avtodestruktiven, pa spet zaniha v melanholijo in globoko žalost.

V predstavi nastopata Sašo Ožbolt (avtor teksta, scenarij, režija) in Bernard Godeša (avtor glasbe, režija).

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 11.638.884-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

december 2006
PTSČPSN
 
januar 2007
PTSČPSN
 
februar 2007
PTSČPSN
 
 

POGANJA: