24. JUNIJ 2014 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
STIROPOR Festival, KUD Kataman
DEAN BLUNT, OM UNIT, MO KOLOURS

STIROPOR Festival v sodelovanju s KUD Kataman predstavlja:

DEAN BLUNT (Hippos in tank, Hyperdub; UK)
OM UNIT (Cosimic bridge; UK)
MO KOLOURS (One handed; UK)
Borka (rx:tx)
Bakto (Good foot)

Dean Blunt, črni narcisist, ki je znan po potegavščinah, ki jih zganja v intervjujih. In po tem, da ima vedno ob sebi rad brata. Tudi na nastopih. Ki je pred časom skupaj z Ingo Copeland tvoril nadvse popularni eksperimentalni dvojec Hype Williams. Naveza, ki se je rada pačila in hecala: da sta izdajala glasbo tako, da sta USB ključke vtaknila v jabolka in jih prodajala v Brixtonu. Da sta frenda newyorškega raperja Cam’rona. Da se je Inga probala prebiti v žensko ekipo kluba Arsenal. Da so Deana ujeli, ko je kradel rakune nagačevalcem in da se je pridružil Nation of Islamu. Da posluša izključno glasbo skupine Oasis. Eno je le jasno: Dean Blunt sedaj samostojno nadaljuje s sivo lo-fi namešanko eksperimentale, soula, spoken worda, r&b-ja, … Njegov album The Redeemer je bil lani proglašen za nič manj kot album leta pri spletni reviji FACT. Blunt je politično angažiran in hkrati nekorekten, zadnje čase pa nastopa s pravim pravcatim bendom.

Om Unit je veteran londonske scene. Še ne tako dolgo nazaj se ga spomnimo pod imenom 2Tall, ko je tesaril hiphoperske beate in se kalil v piflarskem turntablizmu. In potem pa se je leta 2010 vse spremenilo. 2Tall je skočil na vlak lokalnih basovskih trendov in postal Om Unit. Kar se je izkazalo za zadetek v polno. Izoblikoval je lasten zvok, ki se vrti nekje med 160 in 170 udarcev na minuto, kar ni naključje, ampak svojevrsten poklon tradiciji jungla. Slog promovira preko svoje založbe Cosmic Bridge, kjer se kalijo tudi drugi, mlajši producenti. Doletela ga je čast, da je nedavno izdal EP pri kultu Metalheads, konec lanskega leta pa je okronal nadvse uspešno leto z albumom Threads.

Pol mavricijski, pol britanski producent, vokalist in tolkalist Joseph Deenmamode, bolj znan kot Mo Kolours, je enakomerno nanizal najprej trilogijo malih plošč in sedaj še samonaslovljeni prvenec. Štiri leta, štirje ploščki. Umestimo ga lahko v družbo žanrsko razmetanega londonskega podzemlja, katerega stičišče pomeni os od njegove založbe One-Handed do še ene lokalne nišne mini inštitucije First World. Gre za druščino izvajalcev, kot so Paul White, kidkanevil in Al Dobson Jr., ki je tudi Josephov sostanovalec. In hkrati Mo Koloursa ne moremo umestiti nikamor. Njegova glasba je povsem samosvoja, izdelek domačega nizkotehnološkega brkljanja. Izdelek poigravanja z raznimi tolkali, od takih bolj pričakovanih, do precej eksotičnih. Najpogosteje gre za nepretenciozne mantre, skupke doma posnetih repetitivnih ritmičnih zank z minimalnimi melodičnimi dodatki. In seveda Josephovim glasom. Organski samotar.

Več infa na: www.stiropor.org

Vstopnina 22 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.080.777-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

maj 2014
PTSČPSN
 
 
junij 2014
PTSČPSN
 
 
julij 2014
PTSČPSN
 
 

POGANJA: