23. JUNIJ 2009 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Stendap
SLO Vs. CRO

StendAp z Vidom Valičem in Ivanom Šarićem.

V Kulturnem domu Španski borci, Zaloška 61, Ljubljana.
Karte lahko kupite v Kulturnem domu Španski borci, za rezervacije pokličite 01 548 45 60.

Odnosi med Slovenijo in Hrvaško so zaostreni !!!

Izrečene besede politikov podpihujejo ogenj sovraštva !!!

Krivda za nastalo situacijo se podaja z ene strani na drugo !!!

Ali bosta lahko Slovenec in Hrvat sploh še kdaj hodila z roko v roki ???

Če vas zanima odgovor na to vprašanje, pridite na predstavo Stand-up komedije SLO Vs CRO.

Več informacij na www.stendap.si in www.lgl-dom.si

Vstopnina 10 €.
 
Jazznosti
FUNTANGO

Tango ni le strasten, je tudi grob in v naslednjem trenutku romantično nežen. Glasbo Astorja Piazzole želimo občutitu intuitivno in hkrati ohraniti njeno mogočno eleganco. Ker je Astor Piazzola s svojim kvintetom inproviziral lastno glasbo, smo poskušali tudi s Funtangom svobodneje razumeti sam notni zapis, kar je skladbam dalo bolj spontan in temperamenten značaj. (Marko Hatlak)

Harmonikar Marko Hatlak se je solistično prvič predstavil po končani osnovni šoli v Idriji. Pot ga je vodila v Ljubljano, kjer je šolanje nadaljeval pod mentorstvom Mateje Prem Kolar in Ernöja Sebastiana.
Na študij koncertne harmonike se je podal v sloviti Weimar, mesto Goetheja, Schillerja in Bacha, kjer se je izobraževal na Visoki šoli za glasbo Franza Liszta v razredu Ivana Kovala. Svoje znanje je izpopolnjeval na mojstrskih tečajih pri mednarodno priznanih profesorjih, kot so Matti Rantanen, Hugo Noth, Margit Kern in Stefan Hussong. Najbolj ga je navdušil Stefan Hussong, zato ga je izbral za mentorja podiplomskega študija v okviru Visoke šole za glasbo v Würzburgu. Prvi del podiplomskega študija je z odliko opravil leta 2006, drugi del pa februarja 2008.

Za seboj ima veliko število koncertnih nastopov tako v tujini kot v Sloveniji. Igral je v Parizu, Berlinu, Münchenu in Dubrovniku, v Ljubljani pa se je kot solist predstavil s simfoničnim orkestrom Moskovske filharmonije, z Big Bandom RTV Slovenije in s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.
Markova velika ljubezen je tango, zato je ustanovil skupino Distango in njeno nadaljevanje Funtango. Z obema zasedbama je koncertiral po Sloveniji, Italiji, Madžarski, Poljski, Franciji, Nemčiji,... Z njima je v Sloveniji prvi zbudil veliko zanimanje za »tango nuevo». Leta 2004 je postal član skupine Terrafolk, ki koncertira po vsej Evropi, prejela pa je tudi veliko število uglednih evropskih nagrad.
Repertoar Marka Hatlaka sestavljo dela sodobnih skladateljev (med njimi so Jukka Tiensu, Conrado del Rosario, John Cage, Lother Klein, Sofia Gubaidulina, Tošio Kosokava, Georg Katzer) in mojstrov preteklosti (Bach, Mozart, Albinoni, Scarlatti, Vivaldi), poseben poudarek pa v svojem delovanju daje glasbeni ustvarjalnosti Astorja Piazzolle.

Marko Hatlak je s skupino Funtango (Bojan Cvetrežnik – violina, Sašo Vollmaier – klavir, Andrej Pekarovič – kitara in Piero Malkoč – kontarbas) lani septembra izdal odmevni CD prvenec History za ZKP RTV SLO in po promocijskem nastopu v Cankarjevem domu uspešno predstavil njen podalpski novi tango na vseh koncih Slovenije. Kakšno bo njihovo soočanje z izvrstno akustično in vročo dvorano KUD-a France Prešeren.

Vstopnina 15 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.074.907-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

maj 2009
PTSČPSN
 
junij 2009
PTSČPSN
 
julij 2009
PTSČPSN
 
 

POGANJA: