23. FEBRUAR 2010 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
Saša Kerkoš in Mina Fina
Enoletnica

Odprtje razstave eksperimentalnega stripovskega projekta Enoletnica in predstavitev knjige.

Enoletnica je eksperimentalni interaktivni stripovski album avtoric Saše Kerkoš in Mine Fine, ki je ob prelomu desetletja izšel v zbirki O pri Forumu Ljubljana. Pod Enoletnica jo že najdete v papirni obliki (dvobarvni tisk, A5 format, 112 str.) na policah izbranih knjigarn (cena: 7 eur), pod www.enoletnica.net pa na svetovnem spletu.
Interaktivni eksperimentalni stripovski projekt Enoletnica/YearBook je preplet dveh pogledov na temo časa in vsakdana. Avtorici sta želeli s prepletom “pogledov” na temo ciklusa enega leta ter povezovanjem pripovednih drobcev, izraznih tehnik in tehnologij sestaviti zgodbo enoletja v obliki interaktivnega dnevnika.
Male zgodbe, razdeljene po mesecih, se dopolnjujejo in nadgrajujejo z vsebinami na spletnem mestu www.enoletnica.net. Večmedijski pristop da knjigi nove razsežnosti in spreminja navado klasičnega branja stripovskih albumov. Projekt želi vzpodbujati kreativne pristope v mediju stripa ter poudariti pomembnost avtorskih sodelovanj, še posebej, ko ta nagovarjajo bralca/gledalca k aktivnemu soustvarjanju končnega izdelka.
Knjiga je dnevnik-koledar enoletja. Razdeljena je na 12 mesecev, v katerih se skrivajo zgodbe. Ob vsakem mesecu so na spletnem naslovu ↦ www.enoletnica.net na voljo ozadja zgodb, navodila in nadaljna branja.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 9.107.838-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

januar 2010
PTSČPSN
 
februar 2010
PTSČPSN
marec 2010
PTSČPSN
 

POGANJA: