22. APRIL 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Jackie
Jackie

Prva uprizoritev predstave “Jackie” avstrijske nobelovke Elfriede Jelinek v Sloveniji..

Režija in igra: Snježana Martinović
Prevod: Lučka Jenčič Kandus
Kostum: Jasminka Mitrić

JACKIE nobelovke Elfriede Jelinek, četrti monolog v knjigi Deklica in smrt, je bil predvajan kot radijska igra in je leta 2003 dobil najprestižnejšo nemško nagrado za ta žanr. Princese in izstopajoče dame sodobnega časa se v dramoletih E.Jelinek pojavljajo kot ženske, ki jih ne more odrešiti noben princ. Sodobna princesa Jackie Kennedy, ki je neprestano stala v luči žarometov ob svojemu soprogu, karizmatičnemu ameriškemu predsedniku, se tega jasno zaveda. Njeno življenje ni njeno, okrog nje se gosti smrt, neprestano vlači za seboj svoje mrliče, ogradi se od sveta, ki po njej steguje roke. To naredi tako, da se ukalupi v svojo lastno formo, da se navznotraj izvotli in postane samo še obleka. Njena obleka je njen oklep.

Vstopnina je 10 €, 7 € študentje
 
Razstave
Miftar Memeti
Ko sije sonce...

Otvoritev razstave slik.


Na razstavi z naslovom »Ko sije sonce...« v Kudu France Prešeren se bo predstavil s serijo slik narave. Za njih so značilne tople barve narave in zabrisane poteze. Slike so si na prvi pogled podobne, vendar nam vsaka od njih kaže drugačen pogled na pokrajino, ki ga obdaja. Avtor se pri svojem ustvarjanju drži teme, ki mu je blizu oziroma domača. To lahko vidimo v njegovih portretih (Mati Tereza), kot tudi v njegovem slikanju makedonskih krajin.

200

200

Razstava Miftarja Memetija v KUDu bo njegova prva predstavitev v Sloveniji. Razstava je nastala v sodelovanju z Nacionalno galerijo Makedonije in Ministrstvom za kulturo republike Makedonije.

200

Na ogled bo 16 slik, olj na platnu manjših formatov. Teme njegovih slik so zelo različne – od figuralike in portretov do krajin oziroma pejsažov.

200

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.057.388-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

marec 2008
PTSČPSN
 
 
april 2008
PTSČPSN
 
 
maj 2008
PTSČPSN
 
 

POGANJA: