21. NOVEMBER 2007 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Pesniški kabareti
PESNIŠKI POGOVORI V TRNOVEM

Na prvem večeru pesniških pogovorov bodo brali pesmi in se pogovarjali Barbara Korun, Taja Kramberger, Iztok Osojnik in Peter Semolič.


Začenjamo z novo pobudo v našem prostoru. Poskušamo oblikovati pogovor o najpomembnejših temam, povezanih s poezijo kot ključnim dejavnikom novega časa (poezije kot ustvarjalnosti). Kdo smo pesniki? Ali vemo, kaj počnemo? Smo sposobni spregovoriti o svojem času, svoji vlogi in o svojem delu v njem na primeren in učinkovit način? Ali sploh imamo kakšno (aktivno) vlogo? Kaj lahko povemo o poeziji za današnjo ali celo jutrišnjo rabo? Kako se vklapljamo v družbeno realnost, če se sploh, ali naj ostanemo zunaj, na njenem robu in gojimo avtonomno ustvarjalnost, ki oblikuje lastne parametre zunaj tekoče stvarnosti. Ali naj aktivno posegamo s svojo ustvarjalnostjo v njena žarišča? Smo pesniki vizionarji, ali imamo kaj povedati o današnjem ali celo o jutrišnjem času, ali smo le izdelovalci pesmi, Umetniki, ki se ukvarjamo zgolj s svojo promocijo in svojim položajem v »kanonu« (privilegiranim izboru), kar seveda pomeni vse ugodnosti, a bolj malo poezije. Čemu služi poezija v današnjem času? Je poezija angažirana? Kako je povezana z ekonomijo, znanostjo, etiko, estetiko, družbeno realnostjo? Kakšen je odnos pesnikov do kritike, tolmačenja/razumevanja? Kakšna je zveza med poezijo in politiko, je poezija monolog ali dialog (z bralcem)? In kako na to konkretno odgovarjamo s (svojo) poezijo?

Veselilo nas bo, če se nam boste pridružili.

Večer bo posvečen v spomin Barbare Šubert

Vstop prost.
 
Pesniški kabareti
Večer poezije

Na večeru poezije bodo nastopili: Barbara Korun, Taja Kramberger, Iztok Osojnik, Peter Semolič in gost iz Furlanije, pesnik Miha Obit. Pesniškemu branju bo sledil še razgovor z avtorji.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 11.638.857-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

oktober 2007
PTSČPSN
 
november 2007
PTSČPSN
 
 
december 2007
PTSČPSN
 
 

POGANJA: