19. JUNIJ 2009 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Center za slovensko književnost in Društvo Škuc
Tiskovna konferenca - Aleph, Lambda

Tiskovna konferenca z novostmi zbirke Aleph, na kateri bodo spregovorili avtorji, prevajalci in recenzenti.

Predstavljene bodo naslednje knjige:

ANITA BERTONCELJ: Pisma iz Mostarja
urednik Brane Mozetič

TAJA KRAMBERGER: Opus quinque dierum
avtorica Taja Kramberger

TRINAJST PORTUGALSKIH GLASOV
prevajalka Mojca Medvedšek

SVETLANA MAKAROVIČ: Mrtvec pride po ljubico
avtorica Svetlana Makarovič in recenzent Matej Bogataj

JELENA LASAN: Umómo
avtorica Jelena Lasan in recenzent Alojz Ihan

TATJANA T. JAMNIK: Brez
avtorica Tatjana T. Jamnik in recenzent Iztok Osojnik

NAGIB MAHFUZ: Ogledala
prevajalka Marina Zorman

SODOBNA ŠPANSKA POEZIJA
prevajalec Ciril Bergles in pesnica Ana Merino

LAWRENCE SCHIMEL: Boš bral knjigo z mano?
urednik Brane Mozetič

Vstop prost
 
ŠILA
Veliki ŠILA finale 2009

Tekma velikega finala Šolske impro lige med ekipama:
Gimnazija Poljane : Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana

Finalna prireditev Šolske impro lige s podelitvijo priznanj najboljšim posameznikom in skupinam, prehodni ŠILA pokal pa bo šel v roke zmagovalcem sezone.
Na Kudovem letnem odru.
V primeru slabega vremena bo prireditev v dvorani.
Vstop prost.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 3.009.478-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

ZA NASLEDNJIH 100 LET!

Spoštovane in spoštovani!

Zaradi dolgoletnega sistematičnega zmanjševanja in ukinjanja javnih finančnih podpor urbanim, odprtim in neodvisnim prizoriščem se je trnovski KUD France Prešeren znašel na razpotju, kjer se ponujata le dve možnosti:

- ali dokončno zaprtje in nostalgičen spomin na mnoge pomembne KUD-ove dosežke,

- ali pa široka mobilizacija za ohranitev tega edinstvenega stičišča kulturne in socialne raznolikosti, strpnosti in vključevanja, ki je v današnjem nestabilnem času še bolj neprecenljiv.

Kljub temu in ravno zato, ker so nam odrekli podporo tako na mestni kot na državni ravni, smo se odločili, da s prostovoljnimi prispevki in delom ter voljo in optimizmom postavimo KUD ponovno na noge, navkljub politiki sistematičnega uničevanja kulture, šolstva, zdravstva itd.

Zaradi vsega zgoraj napisanega KUD-ov dolg dnevno narašča. Kronično pomankanje sredstev je privedlo tudi do kroničnega pomankanja kadra. Kljub temu je znotraj društva še vedno prisotna volja do nadaljnega dela, ki jo trenutno udejanja mala skupina prostovoljcev.Odločili smo se, da se obrnemo na zainteresirano javnost z akcijo:

ZA NASLEDNJIH STO LET!


Donacije lahko prispevate na račun:

KUD FRANCE PREŠEREN, Trnovo – Karunova 14, Ljubljana IBAN: SI56 0201 0001 7359 086 SWIFT/BIC: LJBASI2X BANK: NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2, LJUBLJANA

Z donacijami nam lahko pomagate tudi tako, da pošljete sms sporočilo na telefonsko številko 1919, vtipkate ZA in prispevate po 1 evro.

Seveda sprejemamo tudi vso ostalo pomoč, tako strokovno, kot logistično in smo hvaležni za vso iskreno podporo, ki smo je bili deležni do sedaj.

V upanju na nadaljnja soustvarjanja in druženja v KUD-u vas prisrčno pozdravljamo!

TOMISLAV VREČAR, predsednik Kud France Prešeren


V Kudu France Prešeren smo uredili udobno bivališče za gostujoče umetnike. V času, ko ga ne potrebujemo sami za svoje goste, je na voljo tudi drugim. Lahko vam ponudimo lepi hotelski sobi 5 minut hoje do centra Ljubljane v sproščenem umetniškem okolju Kuda France Prešeren.

Večja soba (soba Ane Jelovšek) ima tri ležišča, manjša soba (soba Julije Primic) pa dve ležišči. Delita si skupno kopalnico. Hotel je popolnoma ločen od preostalega Kuda, s svojim vhodom z ulice.

KRONOLOG

maj 2009
PTSČPSN
 
junij 2009
PTSČPSN
 
julij 2009
PTSČPSN
 
 

POGANJA: