19. MAJ 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Društvo ljubiteljev dihurjev - Zverinice
Dihurčkov dan

V Društvu ljubiteljev dihurjev - Zverinice smo se odločili, da za ljubitelje dihurjev organiziramo prireditev, imenovano Dihurčkov dan, za katero načrtujemo, da postala tradicionalna. Namen prireditve je srečanje ljubiteljev dihurjev in spoznavanje dihurjev v živo, kar je namenjeno vsem, ki razmišljajo, da bi si belega dihurja omislili za hišnega ljubljenčka.

Člani društva bomo odgovarjali na vprašanja o dihurjih, organizirali bomo praktično delavnico o osnovni negi dihurja in delavnico izdelovanja igračk. Priznana predavatelja in strokovnjaka za dihurje, doc. dr. Jožko Račnik, vodja Ambulante za ptice, male sesalce in plazilce na VF in Maja Čonč, predsednica Društva Zverinice bosta pripravila informativni predavanji o dihurjih. Poleg tega bomo organizirali dihurski "vrtec" in igralnico, več zabavnih tekmovanj, srečelov ter veterinarsko stojnico na kateri bo veterinar odgovarjal na vprašanja o skrbi za zdravje belega dihurja. Organizirali bomo preventivno merjenje glukoze v krvi in pregledovali ušesne brise na morebitno infestacijo z ušesnimi garjami.

URNIK:
11:00 Odprtje Dihurčkovega vrtca in igralnice
11:15 – 12:00 predavanje – BELI DIHUR IN VETERINAR – ZANIMIVA DRUŽBA (doc. dr. Jožko Račnik)
12:15 – 13:00 delavnica ROKOVANJE Z DIHURJEM IN OSNOVNA NEGA DIHURJA
13:15 – 14:00 delavnica Izdelovanje tunelov in spalnih poligonov za dihurčke iz starih oblek (Monika Koprivnikar); razstava del
14:15 – 15:00 predavanje: POGOSTA VPRAŠANJA O BELIH DIHURJIH (Maja Čonč)
15:00 – 15:50 Zabavno tekmovanje HITROSTNO SKOZI CEV IN POLIGON
16:00 – 16:50 Zabavno tekmovanje NAJ NAJ NAJ
17:00 – 17:50 Zabavno tekmovanje ZEHCEV NA MINUTO
18:00 Zaključek vrtca in igralnice

Vstop prost.
 
Sodelovanja
Zavod za globalno učenje in razvoj projektov
Izročilo Afrike

Pripovedovalsko glasbeni večer.

Zavod za globalno učenje in razvoj projektov vabi na kulturni večer z naslovom Izročilo Afrike, na katerem bodo ljudje iz različnih afriških držav pripovedovali ljudske pripovedke iz svojih kultur.

Svoj pečat bo večeru dodala zbirka zapetih pesmi afriškega pevskega zbora SANKOFE, ki nas bo ob afriških ritmih dvignila na noge in dodala piko na i nepozabnemu večeru.

Po koncu pripovedovalsko glasbenega večera bo na voljo tudi pokušina afriške hrane.

Dogodek poteka v okviru tedna Afrike, čigar namen je prikazati slovenski javnosti različne elemente afriških kultur ter proslaviti 25.maj, mednarodni dan afriške enotnosti. Več informacij o programu tedna Afrike dobite na www.afriski-center.si/

Dogodek je podprt v okviru projekta »pripovedovanje in zapisovanje ljudskih pripovedi sveta« s strani Evropskega socialnega sklada in ministrstva za kulturo

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.057.259-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

april 2012
PTSČPSN
 
 
maj 2012
PTSČPSN
 
 
junij 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: