19. MAJ 2009 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Klub lama
Skrivnostna dezela prijaznih ljudi - Filipini

Potopisno predavanje Mateja Koširja o Filipinih.
Po predavanju bo sledila manjša zakuska: poskusili boste lahko pravo filipinsko kavo, kokosovo vino, nekaj tropskega sadja,...

Vstopnina 5 €. Preprodaja od ponedeljka 11. 5. dalje na blagajni Kuda.
 
Razstave
Petar Prikratki
Breskev Fraktalis

Otvoritev razstave fotografij v klubski sobi KUD France Prešeren. Razstava v Kudu France Prešeren na kateri se bo predstavil s fotomontažami z elementi cvetlic, krajin, portreti in avtoportreti,je njegova prva samostojna razstava.

Avtor o razstavi:
V fotografiji me zanima predvsem trenutek, ki se lahko izrazi v sedanjosti. Neka subjektivna impresija, ki se lahko z lucidno refleksijo izrazi in zabeleži na fotografski način. Nekaj, kar je skupek čustev, vezanih na nek drug čas ali prostor, na sedanjost in seveda na univerzalno resnico, ki je vsebina vseh nas. Razstava, na kateri je predstavljenih 16 fotografij, povezuje elemente resnice, ki jih predstavljajo cvetlice. Cvetlice kot fraktali sončne energije, mandale – mistični vzorci, ki simbolizirajo stvaritev, lepoto. Znotraj same cvetlice lahko največkrat zaslediš pentagram, heksagram, karo... Potem je tu trenutek sončnega zahoda, krajine, nebeške modrine, toka zavesti... In seveda ta subjektivna ali samo avtorjeva impresija in očaranost nad vsem tem, ki se poskuša potopiti v vse to in povezati svoja občutja v celoto, ki nemalokrat deluje humorno, veselo. Razstavljene fotografije so fotomontaže z elementi cvetlic, krajin, portreti in avtoportreti.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 9.097.526-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

april 2009
PTSČPSN
 
 
maj 2009
PTSČPSN
 
junij 2009
PTSČPSN
 

POGANJA: