18. DECEMBER 2007 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
Želve
JUBILEJNA

Otvoritev pregledne razstave slik skupine ŽELVE »JUBILEJNA« in predstavitev zbornika »ŽELVE 22 (1985-2007) Prispevki k prepoznavnosti obrobnih slikarskih dejavnosti v Sloveniji”

Člani skupine Želve (današnji in nekdanji):
Jožica Zagorc, Marta Pahor, Jože Pahor, Alenka Kandušer, Drago Doležal, Irena Radej, Marinka Mohar in Daniela Janžekovič, Lojze Štros, Tilka Mozetič, Rajko Kogej, Ivan Lovrič, Nevenka Pečlin, Zdenka Kovač, Jernej Hribar, Slavica Gams, Silvana Lukič.

Osnova za izdajo zbornika je bila obletnica skupine Želve, ki že 22. leto deluje v okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje. Skupina se redno srečuje v Kudu France Prešeren, kjer tudi pripravlja redne letne razstave. Namen izdaje zbornika je predstavitev delovanja amaterskih slikarskih skupin v Sloveniji. Pobuda za izdajo zbornika je prišla s strani Mirana Eriča, ki že od vsega začetka vodi skupino Želve. Zbornik skuša predstaviti delovanje amaterskih slikarskih skupin in njihov vpliv na »slikarsko sceno« v Sloveniji. K sodelovanju so bili povabljeni različni strokovnjaki, ki so s strokovnimi teksti predstavili svoj pogled na amaterizem v slikarstvu in amaterizem nasploh. Vsi avtorji so se z veseljem odzvali povabilu.
V sklopu priprav na zbornik je bila pripravljena tudi anonimna anketa, ki smo jo poslali naključno izbranim članom tovrstnih skupin. Odziv je bil presenetljivo dober, rezultat in komentar je podan v zborniku.
Zbornik je poljudno znanstveno čtivo, ki prispeva zanimive poglede na amatersko slikarstvo v Sloveniji, hkrati pa tudi enkraten zapis o amaterskem slikarstvu v Sloveniji.

Vstopnine ni.
 
Jackie
Ponovitev monodrame

Režija in igra: Snježana Martinović

Prevod: Lučka Jenčič Kandus

Kostum: Jasminka Mitrić

Prva uprizoritev predstave “Jackie” avstrijske nobelovke Elfriede Jelinek v Sloveniji.


JACKIE nobelovke Elfriede Jelinek, četrti monolog v knjigi Deklica in smrt, je bil predvajan kot radijska igra in je leta 2003 dobil najprestižnejšo nemško nagrado za ta žanr. Princese in izstopajoče dame sodobnega časa se v dramoletih E.Jelinek pojavljajo kot ženske, ki jih ne more odrešiti noben princ. Sodobna princesa Jackie Kennedy, ki je neprestano stala v luči žarometov ob svojemu soprogu, karizmatičnemu ameriškemu predsedniku, se tega jasno zaveda. Njeno življenje ni njeno, okrog nje se gosti smrt, neprestano vlači za seboj svoje mrliče, ogradi se od sveta, ki po njej steguje roke. To naredi tako, da se ukalupi v svojo lastno formo, da se navznotraj izvotli in postane samo še obleka. Njena obleka je njen oklep.

Vstopnina je 10 €, študentje 5 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.057.346-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

november 2007
PTSČPSN
 
 
december 2007
PTSČPSN
 
 
januar 2008
PTSČPSN
 
 

POGANJA: