18. APRIL 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Andrej Rozman Roza
Kabarete simplozij


Stand up variete, 45-90 min
Nastopa Andrej Rozman Roza
Glasbena spremljava Goran Završnik
Prodkucija KUD France Prešeren 2002 in ROZINTEATER*2003

Kompliciran naslov zagotavlja dobro uro in pol zabave, v kateri Andrej Rozman Roza predstavi najboljše iz svojega več kot dvajsetletnega gledališkega nastopanja - od venčka abstinenčnih narodnih in načina petja iz časov, ko slovenska beseda še ni smela biti glasno izgovorjena, preko tragedične komedije o Piramu in Tizbi do motoristične verzije pesmi o Urški in povodnem možu. Vse skupaj je zapakirano v okvir čisto pravega tekmovanja za izbor pesmi večera.

Beseda kabareté pomeni kabaré v skrajno obubožani obliki, v kateri je konferansje z zelo samosvojim glasbenim posluhom hkrati tudi glavna pevska in igralska atrakcija.

Roza predstavlja mehko različico domačih stand-up komikov. /…/ V njegovih nastopih igrajo pomembno vlogo lapsusi, privatizmi, povedane didaskalije, aparteji, obračanje v občinstvo, torej 'napake' in potujitve, ki Rozov teater nehote približujejo Brechtovemu. Pravo težo njegovim nastopom pa daje povezava obojega: satirične poezije in njene mehke in intelektualno vselej nemalo zahtevne interpretacije. V prepesnjevanju slovenskih mitov je Roza neprekosljiv, Ivan Rob našega časa, v travestijah združuje tradicijo in sodobnost, domačijsko folkloro postavlja v evropski kontekst in pri tem ustvari nekaj antologijskih prizorov in riim. (Blaž Lukan, Delo, 29.11.02)

Vstopnina 15€ in 9 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.059.556-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

marec 2012
PTSČPSN
 
 
april 2012
PTSČPSN
 
 
maj 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: