15. DECEMBER 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sobotaže zmaja Franceta
Gledališče AEIOU
Ti in jaz

Predstava Ti in jaz Gledališča AEIOU je interaktivna predstava, ki iz nasprotij in podobnosti ustvarja humoren svet absurdnih situacij.

Iz verige duhovitih transformacij, ki se zgodijo s pomočjo pralnega stroja, nastane nov, igriv in humoren svet sester dvojčic. Pralni stroj nepredvidljivo spreminja stvari: obleke postanejo bitja, vsakdanji predmeti dobivajo nove pomene; sestri dvojčici pa vselej iz njih ustvarita razburljive, smešne in prijetne dogodke.

Igrica je primerna je za dojenčke in malčke 1,5 do 4 let in traja 40 minut.

Predstavi bo sledila še ustvarjalna delavnica za otroke.

režiserka: Katja Kähkönen
scenarij: Katja Kähkönen, Katja Povše
igralki: Mateja Ocepek, Katja Povše
scena in kostumi: Katja Kähkönen, Mateja Ocepek, Katja Povše
glasba: Patryk Wilinski
tehnična pomoč: Igor Vuk
oblikovanje: Mateja Ocepek

Zasnova in vsebina predstave je popolnoma prilagojena razvojni stopnji dojenčkov in malčkov. Skozi vidne, taktilne, slušne in gibalne dražljaje predstava ponuja psihološke in čustvene vzpodbude. Vizualnost je tako prilagojena njihovi percepciji, zato predstava uporablja čiste, živahne barve, velike barvne ploskve, kontraste in geometrijske like, ki so za dojenčke in malčke še posebej privlačni. Zvoki so ponavljajoči, ritem je upočasnjen. Govor v predstavi je poenostavljen. Dojenček ali malček sedi v skrbnikovem naročju, dogajanje v predstavi pa se prenese nanj tudi preko starša. Malčke predstava tudi opogumlja, da razvijajo domišljijo in jih spodbuja k sodelovanju ter neposredni izkušnji. Predstava je namreč interaktivna.

Producenti: AEIOU, H'art, Zavod za umetnost, Društvo lutkovnih ustvarjalcev.

Med predstavo bo poskrbljeno za osnovne potrebe dojenčkov in malčkov. Omogočeno bo dojenje, poskrbljeno pa bo tudi za previjalno podlogo in grelnik za otroško hrano.

Vstopnina: 4,5 EUR. Abonmajska vstopnica 22,5 € – 7 vstopnic za ceno petih.
 
Terapija
Tamara Derviševič
Terapija

Gledališka komedija avtorice in režiserke Tamare Derviševič o šestih popolnoma različnih osebah (kmet, čefur, frajer, blondinka, deloholičarka, umetnica), ki pridejo v skupino za samopomoč s svojimi problemi.

Igralci: Drago Graf, Jakob Kapus, Maja Ličen, Mojca Vakselj, Damjan Vavh, Anja Wutej.

Kletni prostor. Šest stolov. Na srečanju skupine za samopomoč se znajdejo umirjen in vesten študent teologije, nenasiten osvajalec, popolnoma zmedena pesnica, na videz ne tako bistra plavolaska, hladna deloholičarka in priseljenec z juga, ki si želi postati čim bolj slovenski. Kaj dobimo? Veliko nerazrešenih težav, mnogo na dan privlečenih frustracij ter totalen kaos. Kaj se skriva za težavami, ki jih naših šest akterjev prinese s seboj na terapijo? Je vse skupaj le naključje, božje delo ali morda usoda? In kakšno vlogo igra pri tem terapevtka? Predlagamo, da si vtis ustvarite sami. Prepustite se vrtincu čustev, živčnih zlomov in odlomljenih kljuk. Morda pa odkrijete kakšno rešitev še za svoje tegobe. Če ne, se boste pa vsaj zabavali na račun tujih.

Režija:Derviševič Tamara

Vstopnina 4 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.059.972-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

november 2012
PTSČPSN
 
 
december 2012
PTSČPSN
 
 
januar 2013
PTSČPSN
 
 

POGANJA: