14. AVGUST 2013 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Nedokončano nebo

PLESNA PREDSTAVA DANCE PERFORMANCE
Branko Potočan - Sodobni circus Fourklor: Nedokončano nebo (SI) - ples na tkanini dance on fabric

Je prostor med nebom in zemljo, je oda vznesenosti na krilih življenja, je prostor nekje vmes.

Na performativni način se lotevamo obravnave levitacije in lebdenja, nadgradili smo jo s skupinsko dinamiko in poiskali načine in možnosti za ujetje trenutka kot nosilca stanja. Stanja so naš glavni izziv pri raziskovanju in ustvarjanju scen. Te pa se kot metaforični prostori gibljejo med visečim perilom, padanjem snega in perja, igro metuljev, dialogom med angeli...

Zgodba izhaja iz vsakdanjika malega človeka in njegovega težkega življenja od danes do jutri. Kajti vsak nosi na svojih ramenih težko malho usedlin in nerazrešenih vprašanj iz svoje preteklosti. Vsa ta teža, ki nas sili k tlom kliče k rešitvam, k prebegu, k spremembi... To nekaterim uspe, nekaterim pa ne. In ostane le še svet domišljije, svet sanj, iluzije, kjer vse poteka po naših željah in volji, kjer smo sami svoj gospodar. In to je svet v katerega vstopa naša predstava in zadiha s polnimi pljuči.

Plesalke na tkanini: Lucija Adamič, Kristina Martinc, Rebeka Vegelj, Katja Pavlović, Nina Grguraš, Lana Mihelčič, Nina Bučuk.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Footwerk

DJ PROGRAM DJ SET: Footwerk – Bakto (Good Foot), Lavka (Lost Tapes), Cookie (Filter, Vibe Department), Some1else (CUF), Sunneh (Filter, Dub Lab) – juke/footwork/ghetto tec

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.432.207-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2013
PTSČPSN
 
avgust 2013
PTSČPSN
 
 
september 2013
PTSČPSN
 
 

POGANJA: