13. DECEMBER 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Gledališko društvo Toj to!
Vaje v slogu

Dramatizacija Vaj v slogu Raymonda Queneauja v izvedbi Gledališkega društva Toj to!.

Vaje v slogu so deloma avtorski projekt. Idejo zanjo je prispeval Raymond Queneau s svojo knjižico kratkih zgodb z istoimenskim naslovom. On je popisal nek banalen dogodek na mnoge načine, mi pa se poigramo z mislijo: sto ljudi, sto čudi. Dramatizacija je kombinacija komedije, satire, improvizacije in imitacije.

Poleg očitnega sporočila, ki pravi, da vsak premore svojevrsten pogled na svet, so v igri razvidni tudi drugi poudarki. Ustvarjalnost petih akterjev skozi igro prehaja iz enostavnejših v vedno bolj zapletene odrske postavitve, ki so začinjene z dobro mero improvizacije in imitacije. Igra je zasnovana na minimalizmu, kjer igralci ob enostavni scenski postavitvi ter brez pretirane maškarade gladko preskakujejo iz vloge v vlogo in spretno prikazujejo naš vsakdan. Igra je primerna tako za tiste, ki se ob gledaliških predstavah radi sprostijo in nasmejijo, kot tudi tiste z večjimi pričakovanji.

Igra je bila premierno uprizorjena 3. novembra 2012 v KD na Kokrici.

Vstopnina 5 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.084.669-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

november 2012
PTSČPSN
 
 
december 2012
PTSČPSN
 
 
januar 2013
PTSČPSN
 
 

POGANJA: