10. AVGUST 2017 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
STRAH

lutkovna predstava in ustvarjalna delavnica

Kdo se boji Črnega moža? Nihče – več! Kdo se boji Straha? Zakaj bi se ga bali; saj je znotraj votel, okrog ga pa nič ni. Kaj pa, če to ne drži? Vsakogar je nečesa strah; tudi medveda in zajčka in mačka in miško. Rajši se vprašajmo, ali strah nosimo v sebi ali je okrog nas.

Zgodba govori o Strahu, ki bi rad bil strašen, pa mu to ne uspeva…

Predstava traja 35 minut in je primerna za vse od 3. leta dalje.

Lutkovno gledališče TRI in Lutkovna skupina Bobek
Dramatizacija po tekstu Jane Milčinski: Andrej Adamek, Ksenija Ponikvar, Mateja Šušteršič
Režija: Andrej Adamek
Lutke: Mateja Šušteršič, Neva Vrba, Andrej Adamek
Scenografija in glasba: Andrej Adamek
Igrata: Ksenija Ponikvar in Mateja Šušteršič

Povezavi:

https://www.facebook.com/Lutkovna-skupina-BOBEK-470199363050347/timeline/

www.kud-lg3.si

Prost vstop!
 
Trnfest
Ustvarjalna delavnica

strahci iz pene in blaga

Organizacija in priprava: Lutkovna skupina BOBEK in Lutkovno gledališče Tri
Delavnica bo potekala po lutkovni predstavi ob 18:30.

Prost vstop!
 
Trnfest
Luksuz produkcija: Blizu vas

Gre za izbor kratkih filmov, ki so jih posneli udeleženci usposabljanj v okviru projekta Blizu vas*.


V sklopu projekta Blizu vas je potekalo usposabljanje na področju medijev, namenjeno pa je pripadnikom različnih manjšinskih etničnih skupin, priseljencem, prosilcem za azil, beguncem in pripadnikom narodov nekdanje SFRJ v RS. Od novembra 2016 smo tako izvedli sklop video-filmskih delavnic (mala filmska šola Blizu vas), ki so jih vodili priznani filmski ustvarjalci: Želimir Žilnik, Boris Petkovič, Jure Černec, Damjan Kozole, Marko Cvejić, Nemanja Babić, Igor Bezinović, Julij Zornik …

Udeležence smo skozi proces neformalnega učenja uvedli v filmski/video medij in preko tega spodbudili njihov širši družbeni angažma. Ranljivim družbenim skupinam, ki so pogosto soočene z negativno medijsko podobo o sebi, smo ponudili možnost soustvarjanja le-te na način, ki je v skladu tako s človekovimi pravicami kot tudi s tem, kako dojemajo same sebe in svojo resničnost. Skozi usposabljanje na področju dokumentarnega filma in videa so udeleženci pridobivali kompetence iz področja sodobnih kulturnih industrij ter razvijali družbeno refleksijo, ki jim bo omogočala soustvarjanje/ prikazovanje realnosti posameznikov na način, kot jih siceršnji in nemalokrat senzacionalistični medijski diskurz le malokrat prikaže: skozi osebne zgodbe tistih, ki izhajajo iz »drugačnih« geografskih kulturnih, družbenih, verskih kontekstov.

Udeleženci so v okviru praktičnega usposabljanja posneli 11 kratkih filmov. Nekateri izmed nastalih filmov so že doživeli premiero na 57. Beneškem bienalu, v Slovenskem etnografskem muzeju, Second Homeu itd.

1. Beauty has no size, dokumentarni, 12'06 Avtorice: Vesna Klančar, Julia Minet, Amelisa Eminić Luksuz produkcija, 2017

2. Mladost na poti, dokumentarno-igrani, 09'55 Avtorji: Erfan Gulzari, Sajjad Ahmadi, Mohammad Dawood Rezai, Hadi Khorshidi, Omid Moradi, Mujeebullah Rahimi, Hassebullah Rahimi, Adrijana Bajc Luksuz produkcija, 2017

3. Le dihajoče bitje/Only breathing, poetičen dokumentarni film, 02'50 Avtorji: Ahmad Adelian, Agata Kochaniewicz, Nawal Chagar Luksuz produkcija, 2017

4. Dolga pot do prvih korakov, dokumentarni, 15'07 Avtorji: Ratko Stojiljković, Julia Minet, Jasmina Mustafić Luksuz produkcija, 2017

5. Nenad, dokumentarni, 05'34 Avtorica: Yuliya Molina Luksuz produkcija, 2017

6. Leopold-Kralj ulice, dokumentarni, 06'41 Avtorici: Angela Petrevska, Aleksandra Trpenoska Luksuz produkcija, 2017

7. Ahmadova barbika, dokumentarni, 09'00 Avtorici: Julia Minet, Nawal Chagar Luksuz produkcija, 2017

  • »Operacijo Blizu vas sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija. Izvaja se v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne naložbe: 9.1 Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti, specifičnega cilja: 9.1.3 Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.«
Vstopnine ni!
 
Trnfest
Trapped in "90s Hip Hop

DJ program

Pero Wustyle (DJ Nasty Mad Flava) in Primoz Gorenc ( DJ NBGT) reprezentin flava and rnb!! be there!!! ;)

Prost vstopVzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.432.439-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2017
PTSČPSN
 
 
avgust 2017
PTSČPSN
 
 
september 2017
PTSČPSN
 
 

POGANJA: