10. FEBRUAR 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnovski terceti
TRNOVSKI TERCETI 2011, 2.dan

Robi Simonišek
Gaby Bila-Günther
Tibor Hrs PandurROBERT SIMONIŠEK, pesnik, kritik in pisatelj, samostojni kulturni ustvarjalec, se je rodil leta 1977 v Celju. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je doktoriral iz umetnostne zgodovine. V zadnjih letih doma in v tujini objavlja v strokovno-znanstvenih publikacijah (Ars & Humanitas, CoupDefouet) ter pripravlja monografsko študijo o slovenski secesiji. Med študijem se je začel intenzivneje ukvarjati z leposlovjem. V prvencu Potopljeni katalog (2003) se izrisujejo podobe razpete med mestnim in ruralnim okoljem, medtem ko v drugi pesniški zbirki Avtoportret brez zemljevida (2008), ki je izšla v prevodu tudi na Hrvaškem, v ospredje stopata tematiki potovanj in eksistencialnega samoizspraševanja. Obe knjigi, izšli pri društvu Literatura, zaznamuje impresionistično uglašena metaforika inspirirana iz narave, medtem ko zbirko kratkih zgodb Melanholična zrenja (2010), ki je izšla pri založbi Litera, determinirata inovativen ton pripovedovanja ter preizkušanje meja med poetičnim in proznim izražanjem. Poezijo, kratke zgodbe, kritike in avtopoetska razmišljanja objavlja v slovenskih literarnih revijah (Literatura, Sodobnost, Poetikon, Dialogi) in sodeluje na mednarodnih festivalih poezije (The Gerard Manley Hopkins Festival v Newbridgu). Bil je tudi gost berlinske rezidenčne hiše za pisce.GABY BILA-GÜNTHER Gaby Bila-Günther se je rodila v Romuniji, odkoder je emigrirala v Avstralijo, kasneje pa je pristala v središču sodobne eksperimentalne umetniške produkcije – Berlinu. Poleg pisanja poezije se ukvarja tudi z novinarstvom. Njena posebnost je osvajanje javnih površin, kot so pralnice, tramvaji (avtobusi), telefonske govorilnice, dvigala in kozmetični saloni, kjer verjetno pride najbolj do izraza njeno ironično obravnavanje obsedenosti z lepotnimi ideali. Njena poezija, kratke zgodbe in članki so bili objavljeni v časopisih, revijah, antologijah ter na CD kompilacijah v Avstraliji, Nemčiji in Angliji. Z literarnimi performansi pa je svojo poezijo predstavila v Avstraliji, Avstriji, na Češkem in Švedskem. Leta 2000 je v samozaložbi izdala knjigo pesmi napisanih med vožnjo v avtobusih Validate & Travel, leta 2002 pa prvo samostojno ploščo poezije ob spremljavi ambientalnih tehno ritmov z naslovom Off the Main. V njenem delu se spomini iz njene vzhodnoevropske domovine prepletajo z njeno percepcijo in literarno reinterpretacijo sodobnega urbanega sveta.


TIBOR HRS PANDUR (1985, Maribor) ) Tibor je absolvent Filozofske Fakultete v Ljubljani, smer Primerjalna književnost. Leta 2007 je kot soavtor teksta in prevajalec sodeloval pri projektu Don Juan. Kdo?, v režiji Anne Furse, v koprodukciji Slovenskega Mladinskega gledališča in angleške skupine Athletes of the Heart, leto dni kasneje je bil v gledališču Glej uprizorjen njegov dramski prvenec Sen 59, leta 2009 pa je adaptiral in na novo napisal tekst za predstavo Punčka in svet, po predlogi Kajetana Koviča Pajacek in punčka. Njegov pesniški prvenec Enerđimašina je izšel maja 2010 v zbirki Aleph.
Tibor Hrs Pandur je tudi soustanovitelj paraliterarne organizacije I.D.I.O.T. in urednik istoimenske revije.
Na Trnovskih tercetih ga bo spremljal DJ Junzi.

Festival sta omogočila Javna agencija za knjigo RS in Mestna občina Ljubljana.

Vstopnina 2 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 11.424.215-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

januar 2011
PTSČPSN
 
 
februar 2011
PTSČPSN
 
 
marec 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: