9. SEPTEMBER 2010 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Pesniški kabareti
Nuša Ilovar

Poetični večer Nuše Ilovar. Avtorico bo predstavila Anica Ilovar, njene pesmi bo interpretirala Klavdija Korošec. Glasbena spremljava Dani Bedrač (glas, kitara, orglice).

Nuša Ilovar (Ljubljana, 1969) je svoj prvenec, roman »Strah pred samoto«, izdala leta 1999, kasneje pa še štiri zbirke pesmi: »Klovnom življenja« (2001), »Slike v mislih« (2004), »Igra usod« (2007), »Potovanje v globine« (2009). Živi v Žalcu.

Od leta 2002 je članica celjskega literarnega društva in je med ustanovnimi člani revije Vpogled, ki izhaja v Žalcu ter članica Glasbeno-literarnega društva Aletheia v Žalcu.

Leta 2005 je za bogato ustvarjalnost na književnem področju prejela Savinovo priznanje, ki ga podeljuje Občina Žalec za ugledne dosežke na področju kulture. Pesmi je objavila v različnih književnih revijah, kot so: Vpogled, Vsesledje, Apokalipsa, Mentor, v zborniku Z besedami in v spletni literarni reviji Locutio ter pesniških portalih Pesem.si in Literarni val.

Prireditev omogočila JAK in MOL.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 11.638.661-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

avgust 2010
PTSČPSN
 
 
september 2010
PTSČPSN
 
 
oktober 2010
PTSČPSN
 

POGANJA: