9. AVGUST 2015 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Nedeljsko krpanje ...

Nedeljsko krpanje in izmenjava oblacil
Sunday patching and exchange shop

Pod čudovitimi krošnjami topolovih dreves, na prijetnem dvorišču Kuda France Prešeren, bomo v nedeljo od 16h do 20h, v družbi ustvarjalnih mojškr krpali, krajšali, ožali in preurejali oblačila, ki ze leta čakajo na novo priložnost. Prav tako bi potekala izmenjava oblačil, zato vas vabimo, da prinesete katero od svojih oblačil, ki ste se jih naveličali ali pa menite, da bodo lepše pristajale komu drugemu. Vljudno vabljeni.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Impro maraton – Grand finale!

Impro maraton – Grand finale!(SLO)
improvizacijsko gledališče

Velika zaključna predstava Impro maratona na velikem odru in slavnostno odštevanje konca ob 22.00. Improvizatorji bodo predstavili kolaž daljših oblik improvizacijskega gledališča, ter kopico krajših impro iger, žanrsko obarvanih prizorov in improviziranih pesmi.

umetniško vodstvo: Tomaž Lapajne Dekleva in Vid Sodnik
nastopajo: Rok Bohinc, Peter Frankl, Jošt Jesenovec, Tim Kern, Tomaž Lapajne Dekleva, Vid Sodnik, Sašo Stare, Urša Strehar Benčina, Sara Šoukal, Jaka Šubic, Maja Trampuš in Rok Zalar
oblikovanje svetlobe: Dušan Tomić, Uroš Žuraj

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Zgodba o živalskem vrtu
ZGODBA O ŽIVALSKEM VRTU

Zgodba o živalskem vrtu (SLO): gledališka predstava po motivih drame Edwarda Albeeja (dvorana)/ theatre show (indoor hall).


Peter, po poklicu založnik, v bližini živalskega vrta ob sončnih nedeljah na osamljeni klopici rad bere knjigo in se na ta način umika že od nekoliko monotonega družinskega življenja. Enkrat pa, popolnoma naključno, naleti na večnega študenta Luko, ki potrebuje malo družbe. Še sanja se mu ne, da gre za nedeljo, ki je nikoli v življenju ne bo pozabil.

Predstava po predlogi Edwarda Albeeja: Zgodba o živalskem vrtu Režija: Janez Vajevec Igrata: Sebastjan Pikl in Žiga Čamernik


On sunny Sundays, editor Peter likes to sit on a quiet bench close to the zoo and read a book, in this way removing himself from what has become a slightly monotonous family life. Then he encounters the eternal student Luka, who needs a bit of company. He has no idea that this is a Sunday he will never forget.

Direction: Janez Vajevec
Performers: Sebastjan Pikl and Žiga Čamernik
Produced by: KUD France Prešeren

Vstopnine ni!



Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.059.963-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2015
PTSČPSN
 
 
avgust 2015
PTSČPSN
 
 
september 2015
PTSČPSN
 
 

POGANJA: