8. NOVEMBER 2007 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Andrej Rozman Roza
OBISK

Predstava v razvoju od monodrame do uličnega spektakla

Avtor in režiser: Andrej Rozman Roza
Nastopajo: Andrej Rozman Roza, Barbara Bulatović in Goran Završnik
Kostumografija: Marija Mojca Pungerčar


Predstava je sestavljena in monodramskega dela za notranjo, slovensko uporabo z naslovom »Poenotenje najpomembnejših dejstev« in tujcem namenjenega spektakla za zunanjo, ulično uporabo z naslovom »Druga pravljica«. »Poenotenje najpomembnejših dejstev« je monodrama v obiliki predavanja, ki na podlagi zgodovinskih dejstev sklene nekaj ugotovitev o slovenski zgodovini, glede katerih bi se bilo dobro poenotiti vsaj navidez in navzven. »Druga pravljica« je ulična predstava, ki s pomočjo vsem razumljive mitologije iz evropske in domače zakladnice skuša povedati, da je čas pravljic s srečnimi konci minil.

Vstopnina 5 €, 7.5 € in 10 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 11.433.253-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

oktober 2007
PTSČPSN
 
november 2007
PTSČPSN
 
 
december 2007
PTSČPSN
 
 

POGANJA: