7. AVGUST 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Kurba in režiser
Kurba in režiser

GLEDALIŠČE THEATRE:
KUD France Prešeren "Kurba in režiser" (SI), predstava po motivih Lewisa Johna Carlina.

Lili je prostitutka z nogami trdno na tleh, ki so jo neljube življenjske okoliščine prisilile v opravljanje te najstarejše obrti. Po napornem dnevu, ko se ura bliža že četrti zjutraj, si želi samo še nekaj uric spanca. Nič od tega. Na njena vrata namreč potrka stranka z nenavadno željo …

režija: Janez Vajevec igrata: Gaja Višnar in Žiga Čamernik


Žiga Čamernik je svojo igralsko pot začel v Dramskem studiju bratov Vajevec, kjer se je kalil od leta 2002. Istega leta je skupaj z nekaterimi filmskimi navdušenci ustanovil Društvo MILF, s katerimi so nemudoma začeli s snemanjem celovečernega filma Tošl, kjer je odigral glavno vlogo, film pa se je predvajal na RTV Slovenija in Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Leta 2006 je odigral vlogo raziskovalnega novinarja v srednje-metražnem igrano-dokumentarnem filmu Kratki film o drogah, leta 2008 pa je nastopil v vlogi novinarja v dokumentarnem filmu o kontroverznem psihiatru Janezu Ruglju s preprostim naslovom Rugelj. V vmesnem obdobju je posnel nekaj reklam in epizodnih vlog v slovenskih filmih. Od leta 2007 nastopa v vlogi voditelja Roka v igrano-dokumentarni mladinski ekološki oddaji Slovenski vodni krog, ki se predvaja na RTV Slovenija. Od leta 2008 vodi delavnice dramske igre na Reki, v Zagrebu in Ljubljani ter asistira bratoma Vajevec na intenzivnih igralskih seminarjih v Zagrebu, Reki, Beogradu, Grožnjanu in Bosljivi Loki. V minulem letu je vodil tudi nekaj delavnic javnega nastopa za različne družbene skupine.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Mesec, Utti, Balkan's Hi-Fi , Cookie

DJ PROGRAM DJ SET: Mesec (Krunch it!!, Synaptic), Utti (Synaptic), Balkan's Hi-Fi (HR), Cookie (Vibe Department) - dubstep/bass.


Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.059.579-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2012
PTSČPSN
 
 
avgust 2012
PTSČPSN
 
 
september 2012
PTSČPSN
 

POGANJA: