7. JUNIJ 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Radio Študent
MEMORIAL IVANA KRAMBERGERJA ZA POKAL PETRA ROTARJA

Vabljeni na tekmovanje v streljanju z zračno puško s pomočjo domačega šnopca. V Kudu France Prešeren na 20. obletnico atentata na dobrega človeka iz Negove, v četrtek 7. junija ob 17.uri, Prijavnino 2 € lahko vplačate med 16:30 in 16:45 v Kudu. Preverimo skupaj, kako trden je mit, da nam Iveka ubil tam neki pijanec.

Vstop prost.
 
Razstave
Fakulteta za naravoslovje in tehnologijo
Stoli (na krilih domišljije)

Odprtje razstave redizajniranih starih stolov. Razstava je nastala v sodelovanju z Naravoslovno tehniško fakulteto, smer oblikovanje tekstilij, Univerze v Ljubljani.

Na njej sodelujejo študentje 3. letnika: Blažko Martina, Jagec Jessica, Krasnik Mury, Leskovšek Maja, Malovrh Klavdija, Rakić Aleksandra, Skubin Maša, Tauses Tjaša Valenci Sara, Urbancic Nika, Zajc Jašovec Marija, Žagar Maja, Žalig Polona.

Tema - redizajn starega stola s tekstilom z metodo naključne besede po Edwardu de Bonu:
analiza obstoječih redizajniranih stolov s poudarkom na tekstilu,
metoda naključne besede po Edwardu de Bonu,
izbor starega stola,
izhodišča, idejne skice na podlagi določene naključne besede za redizajn.

Na ogled bo 13 stolov.

Mentorica projekta: prof. Karin Košak
Mentorica za obdelavo tekstilij: prof. Marija Jenko
Mentor za fotografijo: asist. Jure Ahtik


Tjaša Tauses


Mury Krasnik


Jessica Jagec


Maja Leskovšek


Aleksandra Rakič


Marija Zajc


Nika Urbančič

Vstop prostVzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.074.320-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

maj 2012
PTSČPSN
 
 
junij 2012
PTSČPSN
 
 
julij 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: