6. DECEMBER 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Soma Arsen
ČRNA OVCA

Literarni performans.
Bruhanje, pljuvanje, omahovanje, vbrizgavanje, spočetje, brezglavo šopirjenje, precejanje ostankov, brezsramno seciranje … Vse to zmečite v kotel in dobro podkurite, dobili boste novo zbirko pesnika Tomislava Vrečarja, ki nosi naslov Črna ovca.

Istoimenski literarni performans bo izvedel Soma Arsen, glasbeni alterego Tomislava Vrečarja. Tokrat gre za intimno izvedbo, brez scenografije in video projekcij, kot smo jih običajno navajeni pri avtorju. Kar pa še ne pomeni, da ne bo izvedba bogato začinjena z glasbo, ki je sestavljena iz elektronskih ritmičnih izsekov, poplesovanja po pianinu in sintesajzerju, ter prepevanja. Žanrsko je glasba zmes eksperimentalne elektronike, liričnega klavirskega recitala, triphopovskega brundanja, bluzovskega ritmiziranja. Velja poudariti, da se avtor v tem literarnem performansu vrača k svojim začetkom, ter bo tako zopet postavil v ospredje (lastno) telo, kot vezivo za vse naštete žanre in prijeme. Z nekakšno neusmiljeno surovostjo bo poskušal razstaviti svoje telo in doseči neposrednost, ki je okleščena vseh sodobnih navlak, vsaj navidezno in se tako približati gledalcu z osnovno sestavino lastne biti, z osnovnim izhodiščem, z razgaljenostjo, ter lastno krhkostjo.

Vstopnina 6 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.051.350-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

november 2012
PTSČPSN
 
 
december 2012
PTSČPSN
 
 
januar 2013
PTSČPSN
 
 

POGANJA: