6. NOVEMBER 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Pesniški kabareti
Slovaške humoreske in pesmi Alvina Panga

Predstavitev dveh knjižic: Pozitivci (sodobne slovaške humoreske) in Teorija strun, pesniške zbirke singapurskega pesnika Alvina Panga, ki sta pred kratkim izšli v zbirki Mentorjeva prevajalnica pri JSKD.

Pesniško zbirko singapurskega pesnika, je prevedlo več mladih prevajalcev ob mentorski pomoči prevajalca, pesnika in publicista Jureta Potokarja.

Izbor desetih humoresk sodobnih slovaških avtorjev je sestavil prevajalec Andrej Pleterski, pod njegovim mentorstvom pa je pri uresničitvi knjižice sodelovalo devet slovakistov.

Vstop prost.
 
Razstave
Andrej Pavlič
MALI REZIME – skupinska razstava z avtorjem

Odprtje razstave olj, risb, akvarelov in objektov Andreja Pavliča z naslovom "MALI REZIME – skupinska razstava z avtorjem".

Na videz spokojne priče preteklih časov v delih Andreja Pavliča pripovedujejo o ustvarjalnosti posameznika, od pradavnine gnanega v odkrivanju globljih pomenov. O življenju, ki ne priznava le ene razlage. Obdan včasih s fantastičnimi prizori, drugič le z obrisi možnega, radovedni posameznik že od otroštva išče in nosi s seboj inštrumente oblikovanja lastnega jaza, lastnega kotička na skupnem odru. Pri raziskovanju pa je vpet v večno dualnost. Suverenost lastnega nastopa uravnava med zunanjimi normativi razumskega delovanja, katerih meje skuša preseči, in notranjimi demoni prvinske energije, katerih šepetanja skuša preslišati.
Ustvarjalnost je tako hkrati zasebna zgodba in del skupnega, stalno fluidnega cikla, katerega plasti se igralcu – ustvarjalcu postopoma razkrivajo, medtem ko oblikuje tako sebe kot svet. Končnega izdelka ne pozna nihče. Pokazal ga bo čas. (Sara Mekinc)

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.241.132-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

oktober 2012
PTSČPSN
 
november 2012
PTSČPSN
 
 
december 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: