6. FEBRUAR 2009 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
ŠILA
Gimnazija Nova Gorica : Gimnazija Ledina

Tekmovanje srednješolskih ekip v gledališki improvizaciji.

Vstopnina 2,5 €, obe tekmi 4 €.
 
ŠILA
Gimnazija Poljane : Gimnazija Jurija Vege Idrija

Tekmovanje srednješolskih ekip v gledališki improvizaciji.

Vstopnina 2,5 €.
 
Trnovski terceti
TRNOVSKI TERCETI, 3. dan

KRISTINA HOČEVAR (Slovenija)
JANI OSWALD (Avstrija)
CIARAN O'DRISCOLL (Irska)

Kristina Hočevar (1977, Ljubljana- ).
Slovenistka in splošna jezikoslovka, uči v srednji šoli. Med drugim jo zanima spreminjanje drže, položajev v svetu, v odnosih, raziskovanje identitet(e) in preizkušanje lastne svobode, kar uporablja tudi v poeziji. Objavlja v različnih literarnih revijah, občasno piše literarne kritike in lektorira. Po pesniškem prvencu V pliš (CZ, 2004), sledili zbirki Fizični rob (CZ, 2007) in Repki (ŠKUC Lambda, 2008). V zadnji zbirki Repki je še ostrejša, radikalnejša, bolj do 'krvi' kot doslej.


Jani Oswald, rojen 1957 v Celovcu, je najprej obiskoval Zvezno gimnazijo za Slovence v Celovcu, študij pa nadaljeval na Pravni fakulteti na Dunaju, kjer pretežno živi. Trenutno dela kot manager finančnega dunajskega podjetja. Oswald je bil v osemdesetih letih prejšnjega stoletja izdajatelj in glavni urednik literarne revije Mladje. Piše eksperimentalno prozo in konkretno poezijo ter eseje v slovenščini in nemščini. Njegovo delo je objavljeno v raznih antologijah in revijah. Sodeluje tudi pri različnih projekti z glasbeniki na področju narodne glasbe in jazza. Do sedaj je objavil: Zaseka (Drava, 1985), Babylon/Babilon (dvojezična izdaja, Drava, 1992), Pes Marica (Wieser, 1994), Achillesverse. Kein Heldenepos (Drava, 1996), Frakture/n (dvojezična izdaja, Drava, 2007), Buhštabenzupe, (audio-CD, posnetek koncerta, sodelujejo: Klaus Dickbauer, Karl Sayer, Woody Schabata, Emil Krištof in Jani Oswald, Unikum, 2007).


Ciaran O'Driscoll, rojen leta 1943 v mestu Callan (Irska). Je avtor osmih pesniških zbirk, vključno s knjigo izbranih pesmi Moving On, Still There: New and Selected Poems (Dedalus Press, 2001), zbirke Surreal Man (Pighog, 2006) in dvojezične izdaje pesmi v navezi z Italijo Vecchie Donne di Magione (Volumnia Editrice, 2006). Leta 2001 je pri Liverpool University Press izšla knjiga njegovih otroških spominov, A Runner Among Falling Leaves. Za svoje delo je prejel številna priznanja, nagrade in štipendije. Je član upravnega odbora mednarodnega pesniškega festivala Limerick. Živi in dela v Limericku na Irskem.

Vstopnina 2 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 11.424.374-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

januar 2009
PTSČPSN
 
 
februar 2009
PTSČPSN
 
 
marec 2009
PTSČPSN
 
 

POGANJA: