5. JUNIJ 2007 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
SVETLOBNO POPOTOVANJE

Detektivi svetlobe – festival svetlobe Otvoritev razstave fotografij nočnih mestnih panoram z vsega sveta

200

Vsaka nočna panorama s svojo podobo odseva odnos tamkajšnjih stanovalcev in oblasti do svetlobne kulture. Detektivi svetlobe (the Lighting Detectives) že 17 let opazujejo, beležijo in analizirajo svetlobo. S fotoaparati, z blokci za skice in merilci svetlobe jo raziskujejo, v urbanih okoljih po vsem svetu merijo njeno intenzivnost, opazujejo spremembe v razvoju in zamiranju mest. Na kraj zločina se zato večkrat vračajo. Mesta opazujejo s tal in z višine, torej jim ni tuje plezanje na hiše, hribe, drevesa ... Z višine najbolje vidijo, kako luči mesta ustvarjajo nočno nebo, na tleh pa intenzivnost osvetlitve ulic, odblesk javne razsvetljave, neonske reklame, svetlobo, ki se razliva iz oken bivališč, ter odnos, obnašanje ljudi. In preizprašujejo, kdo so svetlobni heroji in kdo svetlobni prestopniki. Raziskali so že blizu 60 mest. Svoje izsledke so leta 2004 zabeležili v dvojezični izdaji Transnational Lighting Detectives, v kateri predstavljajo 19 mest, njihovo nočno panoramo in tudi nekaj osvetlitev bivalnih prostorov v nekaterih velemestih. V času festivala bo knjiga na prodaj v Kudu in galeriji Kresija.

200

Na razstavi si lahko ogledamo fotografije nočnih panoram 44 mest Severne in Južne Amerike, Evrope, Azije, Afrike in Avstralije.

Razstava je del festivala Detektivi svetlobe.

Razstava bo odprta do 30. junija 2007, ogledate si jo lahko vsak delavnik med 11. in 24. uro, ob nedeljah in praznikih pa med 15. in 24. uro.

Vstopnine niVzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 9.097.669-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

maj 2007
PTSČPSN
 
 
junij 2007
PTSČPSN
 
 
julij 2007
PTSČPSN
 
 

POGANJA: