3. NOVEMBER 2010 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
TEKSTILNI NAGOVORI ... O KNJIGI

Odprtje razstave Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil, NTF, Univerza v Ljubljani.

Razstava 'Tekstilni nagovori ... o knjigi' vključuje izbrana študentska dela v okviru dodiplomskega in podiplomskega študija. Letošnja osrednja tema je bila knjiga, s tem projektom pa se študentke in študenti oblikovanja tekstilij in oblačil pridružujejo dogodku »Ljubljana – svetovna prestolnica knjige 2010«. Potovanje v svetove zapisanih besed in v objekte, ki te zapise nosijo, vodi k razmišljanju o izpovednosti knjige, njenih pomenih in sporočilih. Knjiga kot fizični in vsebinski objekt, ki je bila osnovna inspiracija, ponuja izredno širok prostor vsebinskih in likovnih interpretacij ter artikulacij. Na razstavi bodo predstavljena oblačila, tekstilne knjige in fotografije, v katerih študentje razvijajo lastne interpretacije razumevanja knjige. Nastale so različne zgodbe – oblačilne knjige, ki z razgrnitvijo postanejo tridimenzionalna sodobna oblačila. Na dan otvoritve bodo v dvorani predstavljeni tudi videi študetov ter video zaključne modne revije 'O knjig'.

Mentorji: doc. Elena Fajt, izr. prof. Almira Sadar, doc. Nataša Peršuh, red. prof. Marija Jenko, izr. prof. Vera Sešlar Založnik, red. prof. Darko Slavec, asist. dr. Tanja Nuša Kočevar, doc. Marjeta Godler, teh. sodel. Olga Marguč, višja teh. sodel. Marjeta Čuk.


Avtorica Aleksandra Rakič.


Avtorica Anja Kert.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 8.923.844-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

oktober 2010
PTSČPSN
 
november 2010
PTSČPSN
 
december 2010
PTSČPSN
 
 

POGANJA: