3. AVGUST 2013 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
TrnARTish: IrisBloom

USTVARJALNA DELAVNICA TrnARTish CREATIVE WORKSHOP TrnARTish:
IrisBloom: Pletenje zapestnic v makrame tehniki - vodi Maruša Maligoj – za starejše od 7 let appropriate for attendees above 7 years of age
http://www.ARTish.si/artishani/irisbloom

Poslikava rok Hand Painting – vodi Darja Zorec – za vse generacije appropriate for all ages
http://www.ARTish.si/artishani/darja-zorec

ARTish na on Trnfestu – mini prodajno-razstavni festival artists’ showcasing and selling their work
http://www.ARTish.si

ARTish, priljubljeni prodajno-razstavni ustvarjalski festival, ki sicer vsako zadnjo soboto v mesecu zažari po različnih lokacijah v Ljubljani, se prvi avgustovski vikend predstavlja na dvorišču Zadnjega Trnfesta?. Na TrnARTishu se bo tokrat predstavilo 11 ustvarjalcev raznolikih unikatnih ročnih del iz Slovenijie, potekala pa bo tudi izmenjava (rabljenih) oblačil in ustvarjalna delavnica (glej zgoraj).

MyClayDay / Darja Zorec / Barbara Stopar / Bili Camu / IrisBloom / Prstani Glingola / Nina Rošič – Alt / Blackbird bags / Catninas/Patsy

ARTish ni navadna art tržnica. ARTish je prostor, kjer lahko izveste zgodbe številnih ustvarjalcev, tako iz Slovenije, kot drugih bližnjih sosed, ki vam lahko povedo mnogo več o tem, kako živeti in se skušati preživljati z umetnostjo. ARTish je malo pisano mesto, kjer se lahko napolnite s pozitivno energijo sodelujočih in obiskovalcev. Mesto, kjer prevladuje ljubezen do svojega dela. In do drugih.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Dandelion Children, World Within

KONCERT CONCERT:
Dandelion Children, World Within (SI) – experimentalen & breakbeat rock

Zgodba o Dandelion Children se je začela pred osmimi leti, ko sta brat in sestra Jure in Katja dobila instrumente in začela nažigati. Če so ju ob tem primerjali s slovitim rdečebelim ameriškim rokerskim duom, sta se najbrž le pomenljivo muzala. Večkratno sodelovanje s sošolcem Anžetom je preraslo v bend in tricikel je kmalu zdrvel z divjo hitrostjo.

Dandelion Children so lani, kot izbranci Slovenskega tedna glasbe nastopili na festivalu Exit v Novem Sadu. Albumom Perfection Off, Perhaps Maybe, Dandelion Children Stole My Bike, Dandeloid in Dandelion Children so pičke so pred mesecom dni dodali šestega s preprostim naslovom Dandelion Children. Posneli so ga s kitaristom in producentom Petrom Deklevo v njegovem ustvarjalnem gnezdu na Kodeljevem in pri tem igrivo izkoristili vse, kar jim je prišlo pod roke. “Vedno delamo stvari, ki jih sploh ne poslušamo. Country, reggae… Muziko, o kateri nimamo pojma. Nekakšne otročje interpretacije,” pravijo Dandelion Children. In nadaljujejo: “Zraven pa je seveda vse tisto, kar nas navdušuje. Všeč so nam tako System of a Down kot MGMT in če se to v kakšni naši skladbi združi, je to nekaj najlepšega, kar se nam lahko kot ustvarjalcem zgodi.”

https://www.facebook.com/pages/Dandelion-Children/214842118549689

http://www.youtube.com/watch?v=fme3bZeqxCk

Predhodnica skupine world :: within je bila skupina Stator, ki se ji je leta 2005 pridružil pevec Jan Jenko. Leto dni kasneje je kitarista Gregorja Mazovca zamenjal Anže Črnak in v istem letu je namesto Statorja zaživel world :: within. Spremembe so se končale leta 2007, ko je klaviaturista Roka Doltarja zamenjal Uroš Makarić. Damjan Lebeničnik na bobnih, Grega Lebeničnik na basu in Gašper Mandelc na kitari, ki so v skupini že od začetka, so skupaj z omenjenimi novimi člani današnji world :: within.

S pomočjo soskladatelja in nekdanjega klaviaturista Roka Doltarja je skupina do konca leta 2007 ustvarila repertoar, s katerim se je odpravila na koncertne odre. Med letoma 2005 in 2008 se je zvrstilo 24 koncertov, osvojili so tretje mesto na državnem prvenstvu neuveljavljenih rock skupin v Lendavi – Zlata činela (2006), leta 2008 so doživeli potrditev na petem Youngunz izboru, uvrstili so se tudi v finale na Škisovi tržnici in v graškem Orpheumu. V studiu Študio v Domžalah so zadnja tri leta pilili prvenec z naslovom Lucidream, ki je marca 2012 ugledal luč sveta s pomočjo producentov Jureta Karasa in Petra Penka.

https://www.facebook.com/worldwithin?fref=ts

http://www.youtube.com/watch?v=BQwzluGpNu4

Vstopnine ni!
 
Trnfest
DMNP

DJ PROGRAM DJ SET: DMNP – Žak Pižon, Moe Lester, Softskinson, Loutseau, Felis Catus – glitch/bass/garage/juke

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.432.592-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2013
PTSČPSN
 
avgust 2013
PTSČPSN
 
 
september 2013
PTSČPSN
 
 

POGANJA: