3. APRIL 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
SGS
Kam slovenska glasba?

Okrogla miza v organizaciji Sindikata glasbenikov Slovenije.

Večkrat lahko slišimo glasbenike, ki se pritožujejo nad kulturno politiko, nad politiko radijev, RTVja, tudi drugih komericialnih televizij. CDji se praktično ne prodajajo več, piratstvo cveti, digitalni trg je zelo trhel. Kriza je tu, manj je možnosti za nastope.

Pa vendarle je na drugi strani ogromno novih možnosti: internet, youtube, facebook in druge. Koliko ti novi mediji pripomorejo k ustvarjanju slovenske glasbe? Kakšno stanje opisujejo deležniki v glasbi na terenu? Kako vidijo glasbo v prihodnje?

Tema bo izkoriščanje možnosti za prosperiranje na lokalnem in državnem nivoju in predvsem pridobivanje pozitivnih pogledov na to, kako vzpodbuditi ustvarjanje več slovenske glasbe s poudarkom na t.i. urbani glasbi: rock, jazz, pop, etno, vse zvrsti elektra, itd.

Vzpodbuditi govor o slovenski glasbi in posredno vplivati na akterje in javnost, da je slovenska glasba kvalitetna in da si zasluži več prostora in ugleda.

V okrogli mizi bodo sodelovali:
Severa Gjurin, Predsednica SGS, jazz pevka in pedagoginja
Borut Činč, ustanovni član Buldožerjev, slovenske urbane legende
Aleš Logar, zavod Kopleks Ravne na Koroškem, organizator prireditev
Janez Skaza, tonski mojster, glasbenik in študent Akademije za glasbo v Celovcu.

Moderator, Gaber Marolt, član zasedbe NUDE, glasbenik in avtor, IO SGS.

Vstop prost.
 
Razstave
LARA MARCONI
Na naslednji strani

Odprtje slikarske razstave Lare Marconi.

Umetniško raziskovanje in delovni proces Lare Marconi skozi mitološko obarvano govorico flore ter simbologijo živalskega sveta izrisuje zgodbo individuma. Seherni izdelek je osnovan na sopostavitvi različnih simbolov, s križanjem podob pa napeljuje k večplastni interpretaciji, ki jo posameznik prilagaja predvsem lastni percepciji sicer konvencionalnega simbolnega koda.

Raziskovanje avtorice zajema klasične slikarske tehnike kot tudi eksperimentiranje z različnimi materiali ter reciklažo že obrabljenih predmetov.

Razstava zajema dela nastala v različnih obdobjih; gre za oblike ter podobe, ki se ponujajo kakor fragmenti nekakšnih dnevniških zapisov.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.050.158-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

marec 2012
PTSČPSN
 
 
april 2012
PTSČPSN
 
 
maj 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: