1. SEPTEMBER 2014 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Razstave
ĐUSi

OTVORITEV RAZSTAVE v galeriji EXHIBITION OPENING in Gallery:

NINA BRIC: Đusi

Nina Bric prihaja iz Nove Gorice, je samozaposlena v kulturi kot slikarka, po izobrazbi pa profesorica likovne umetnosti. Ukvarja se s slikanjem, kiparjenjem, ilustracijo, risanjem stripov in izdelovanjem lutk. Večkrat je samostojno razstavljala v Novi Gorici (galerija TiR Mostovna, atelje Negovana Nemca Bilje) in Ljubljani (Kino Šiška, festival Rdeče zore, mestna knjižnica Ljubljana, atrij SAZU), pa tudi v italijanski Gorici (Arti Art show room). Udeležila se je tudi veliko skupinskih razstav, med drugim v Ljubljani (Kino Šiška, KUD France Prešeren), Novi Gorici (galerija TiR Mostovna), Velenju (Pekarna), Mariboru (galerija DLUM) in Biljah (atelje Negovana Nemca). Na skupinskih razstavah v tujini je sodelovala v Gorici (Museo Santa Chiara), Trstu (državna knjižnica) (oboje ITA) in Banja Luki (BiH). Oktobra 2013 se je udeležila umetniške rezidence v Rigi, Latviji, pri stripovski reviji Kuš!.

Sodelovala je pri več predstavah v Slovenskem mladinskem gledališču Ljubljana in Lutkovnem gledališču Ljubljana, z režiserjem Matjažem Pograjcem, scenografinjo in kostumografinjo Barbaro Stupico in igralko in režiserko Asjo Kahrimanović. Živi in dela v Ljubljani.

Ninin stil je zelo prepoznaven, pisan, stripovsko - pop nadrealističen, z motivi golih žensk in plišastih otroških muck, medvedkov, in zajčkov. V njenih slikah pa so nakazani namigi na grozljivke, na svet erotike, nasilja, tudi spolnega nadlegovanja . Njeno delo, ki je poudarjeno ironično in posmehljivo, nastaja iz prepletanja ljubkosti in strašljivosti, končni učinek pa je predvsem želja po podiranju tabujev, poigravanje z erotiko, seksualnostjo in dvoumnostjo, premagovanje resnobnosti z zafrkljivostjo.

http://www.ninabric.si

Vstopnine ni!
 
Trnfest
DJ ZVUK

DJ PROGRAM DJ SET:

DJ Zvuk

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.059.962-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

avgust 2014
PTSČPSN
 
september 2014
PTSČPSN
 
oktober 2014
PTSČPSN
 
 

POGANJA: