9. AVGUST 2014 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Dance Mamblita, Kuga

KONCERT CONCERT Večer Založbe Radia Študent:

Kuga in Dance Mamblita (SI)

Novovalovska skupina Kuga, ki je bila ustanovljena leta 1981, se je po letih hibernacije zbrala za koncert ob šestdesetletnici Igorja Vidmarja v Kinu Šiška. Ponovno družnje in igranje je dalo izvirni zasedbi, okrepljeni z dodatnim kitaristom in novim basistom, nov zagon. Kuga je junija 2011 nastopila skupaj z Buldogi in Carino na letnem odru Metelkove, decembra 2011 v Unterhundu v Ormožu, januarja in oktobra 2012 pa v Menzi pri koritu na Metelkovi (FV festival 2012), trenutno pa se skupina intenzivno pripravlja na jesensko turnejo.

Glasbeni zađetki zasedbe Kuga sicer segajo v prejšnje stoletje, ko so se trije dijaki Gimnazije Šentvid z dvema kitarama, ojaćevalcem, kasetofonom in plastićnim mikrofonom zavlekli v klet družinske hiše v predmestju Ljubljane in ustvarili praizvedbo pesmi, od katerih so nekatere predstavljene na plošći Nalezljivo (2013, Založba Radia Študent - ZARŠ), druge pa so za vedno utonile v pozabo. Toda cepiva JLA so Kugo omrtvila, vendar ne tudi iztrebila. Dva sistema, dve državi in pestre življenjske izkušnje. Novo življenje skupine Kuga je konkreten, angažiran rock:

"Kar nas je nosilo v osemdesetih, nosi nas še zdaj in kar nas je motilo v osemdesetih, moti nas spet zdaj!"

Zasedba Kuga danes so:
Bojan Podgoršek - vokal
Vili Domijan - kitara
Aljoša Kosor - kitara, vokal
Žan Jenko - bas, vokal
Matjaž Pegam - bobni, vokal

http://www.kugabanda.net/

https://www.facebook.com/KUGAband

http://zalozba.radiostudent.si/cds.php?id=56

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HG8KvxZ2Kyg __________________________

Obalna zasedba Dance Mamblita se po novem kot trio še naprej drži reka "boben in bas v vsako slovensko vas". V začetni zasedbi, ki je nastala leta 2005, sta recept en boben, en bas ter kopica izkušenj, ki se udejanjajo v odlićnih besedilih, vpetih v energićnost punka, pokonćno hardcore držo in seksapil rokenrola sta Dance Mamblita zabeležila na ploščah Dance Mamblita (2007, samozaložba) in Reciklejšon (2009, ZARŠ ). Basist, vokalist, tekstopisec in gonilna sila zasedbe Andrej Šik je po razhodu z bobnarjem Borisom Beštjakom, s katerim sta igrala tudi v zasedbi Valter brani Sarajevo, koncertiral z različnimi bobnarji. Od leta 2011 pa bobnarske palice v zasedbi Dance Mamblita vihti Maksimiljan Rojc, s katerim sta pred četrt stoletja igrala v zasedbi Alice B. Talkless. Na vokalu in tamburinu pa se jima pridruži še Đuli Jenček.

https://www.facebook.com/pages/Dance-Mamblita/509125279134950

http://zalozba.radiostudent.si/cds.php?id=49

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Štirje jezdeci apokalipse

DJ PROGRAM DJ SET - techno in house:

Štirje jezdeci vas bodo odpeljali na intergalaktično techno potovanje: TzenA (Xceed, Think Green)
https://soundcloud.com/tzenamusic

Herzog (Xceed)
https://soundcloud.com/herzog-music

ZigmundZ (Xceed)
https://soundcloud.com/zigmundz

Blaž Perus (Soundhitectures, Danza Macabra Records)
https://soundcloud.com/blaz-perus

VJ: intergalaktična asistentka Anja

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.094.070-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2014
PTSČPSN
 
 
avgust 2014
PTSČPSN
 
september 2014
PTSČPSN
 

POGANJA: