9. AVGUST 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Lev in miška

PROGRAM ZA OTROKE CHILDREN’S PROGRAMME:
Lutkovno gledališče TRI "Lev in miška" (SI) - lutkovna predstava puppet theatre

USTVARJALNA DELAVNICA PUPPET WORKSHOP Hiše otrok in umetnosti.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Freshlyground

KONCERT CONCERT:
Freshlyground (JAR) – afrobeat funk rock

Freshlyground je ime sedemčlanski glasbeni skupini, ki prihaja iz mesta Cape Town, enega najlepših mest na skrajnem jugu Afrike. Posamezni člani sicer originalno izhajajo iz različnih mest Južne Afrike in tudi Mozambika. Obstajajo skoraj 10 let in imajo za seboj štiri studijske albume, pravkar snemajo petega. V svoji domovini so zelo priljubljeni, predvsem zaradi odlične glasbe, pri nas pa morda malce manj poznani. Široki svetovni javnosti so se predstavili na svetovnem nogometnem prvenstvu 2010 v Južni Afriki, ko so s svetovno zvezdo kolumbijskega porekla Shakiro igrali in peli tisto popularno pesem Waka Waka (This time for Africa). Sicer imajo Freshlyground v svojem koncertnem repertoarju tudi njihove izredno uspešne hite kot so Fire is Low (2010), Chicken to change (2010), Doo Be Doo (2006), I'd like (2006). Njihova glasba je lahkotna a energična, melodična a kvalitetna. Njihov nastop je svež in sproščen kot njihovo ime, znajo narediti odličen žur in so na koncertih in tudi po njih zelo nasmejani. Koncert je namenjen vsem generacijam, saj se v njihovi glasbi prepoznajo mnogi ljudje, ne glede na starost in kakršnokoli drugo pripadnost. Predvsem je glasbena skupina usmerjena tudi k spodbujanju strpnosti ljudi eden do drugega, kar sporoča tudi njihov slogan LOVE NO HATE. In zelo radi bodo prišli v SLOVEnijo in čutili ljubezen tukaj.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Bakto, Freeverse, Lavka, Sunneh

DJ PROGRAM DJ SET: footwerk – Bakto (Good foot), Freeverse (Krunch it!!, Synaptic), Lavka (Lost Tapes, Nered), Sunneh (Krunch it!!, Dub Lab) – footwork/juke/bass.

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.444.053-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2012
PTSČPSN
 
 
avgust 2012
PTSČPSN
 
 
september 2012
PTSČPSN
 

POGANJA: