9. AVGUST 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Afriški plesi - Masa Kagao Knez

Delavnica afriških plesov Maše Kagao Knez / African dance workshop.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Dežurni krivci

Rock koncert.

Letos bodo koncertni oder s svojim »strupenim« izdelkom okupirali prleški rockerji Dežurni Krivci. Zakaj strupeni? Zato, ker so konec lanskega leta izdali tretjo ploščo z naslovom Strup in tako ponovno dokazali, da se tudi v Prlekiji igra sodoben, urbani rock'n'roll. Klasična rock postava, ki jo tvorijo Leon - vokal in kitara, Marko - solo kitara, Tomas - bas ter Igor – bobni, deluje od leta 1996. V prvih letih so si koncertne izkušnje nabirali na številnih klubskih nastopih, koncertih in festivalih, širšo medijsko promocijo, ugodne kritike, ki so bile le dodatna vzpodbuda za nadalnje ustvarjanje, pa jim je prinesel nastop na Novem Rocku 2000. Tako sta v v naslednjem letu izzid dočakali kar dve izdaji; album prvenec Nikogaršnje mesto in Izštekani pri Juretu Longyki. Leto 2001 je bilo tudi leto okrepitev za Dežurne krivce, saj se je skupini priključil tehnik Dominik Mihalič, ki ga v glavnem najdete za mešano mizo, ker pa je v slogi moč, se »krivci« pridružijo še združbi Prekmurje Noise Conspiracy. Gradivo za novo ploščo ter nove posnetke naredijo pod producentskim vodstvom Alda Ivančiča, v pesmi Shot zapoje Meli iz Psycho-Path, vse skupaj pa v letu 2003 izzide na albumu Kakor človek.

Ambicije in potencial, ki so jih predstavili že na predhodnih albumih, so prleški rockerji lanskega oktobra podkrepili s trinajstimi novimi argumenti, ki slišijo na ime Strup. Album je nastal v sodelovanju z avstrijskim producentom Hannesom Jaecklom v studiih UTT Klagenfurt / Austria in Tricom-Music Home / Cologne. Samosvoj pogled na rokenrol, temelječ na čvrsti hard rokerski ritmiki in punk energiji ter ob iskrenih, samoizpovednih besedilih, med katerimi se znajde tudi Kocbekova Senca, pa bodo Dežurni krivci, ki so definitvo koncertni bend, venomer v stiku s svojo publiko, kmalu predstavili na bližajočem ljubljanskem koncertu. Kako uspešni bodo ob preganjanju zanikrne zime in kako zares strupen je njihov Strup (ki si ga v celoti lahko snamete iz njihove uradne spletne strani) lahko preverite na letošnjem Trnfestu!

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Sunneh, Spade in Smooth

DJ program - IDM, drumnbass.

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.543.994-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2008
PTSČPSN
 
 
avgust 2008
PTSČPSN
 
september 2008
PTSČPSN
 

POGANJA: