9. JUN. -8. JUL. 2013 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | ta mesec | >> |

[spremeni] NEDELJA, 9.6.2013

 
Sodelovanja
7.mednarodni sejem gramofonskih plošč

Mednarodni sejem gramofonskih plošč in filmskih plakatov 8. in 9.junija od 10. do 18. ure.

Vstop prost.

[spremeni] PONEDELJEK, 10.6.2013

 
Sodelovanja
Društvo Sožitje Ljubljana
Nastop plesnih skupin

Društvo Sožitje Ljubljana vas vabi na nastop plesnih skupin Društva Sožitje Ljubljana.

Vstopnina 1 €.
 
Odpisani
Sonce na koncu tunela

Premiera predstave Sonce na koncu tunela Gledališke skupine ODPISANI.

Vstopite skupaj z nami na potovanje mavričnih vtisov zvoka, giba in slike ter odkrijte skrite kotičke vas samih. In če bo šlo vse po sreči ter boste voljni, vas predstava omlati, da bi vas razgalila. Preseje, da bi vas rešila plevela. Ter nazadnje zmelje, do čiste beline.

Vstopnina 0 (nič) € in 3 €.

[spremeni] TOREK, 11.6.2013

 
Impro liga
IMPROGOJNICA 2013

Predstava učencev gledališke improvizacije.

Vstop prost.

[spremeni] SREDA, 12.6.2013

 
KURBA IN REŽISER
Kurba in režiser
Kurba in režiser

Predstava po motivih Lewisa Johna Carlina.

Režija: Janez Vajevec

Igrata: Gaja Višnar in Žiga Čamernik

Vstopnina 7 €.

[spremeni] ČETRTEK, 13.6.2013

 
Sodelovanja
Srednja šola za oblikovanje in fotografijo
Sšofnjada 2013

Kot vsako leto bo danes zvečer v Kudu France Prešeren potekala tradicionalna srednješolska zabava Sšofnjada. Pospremila jo bo tudi razstava dijakov Srednje šole za oblikovanje in fotografijo, ki se bo odprla ob 19.uri, dogodek pa bodo z začetkom ob 20.uri poživili nastopi bendov Portmänteau, Prince Dopey, Keep it Simple ter Netherworld.

Vstopnina 3 €.

[spremeni] PETEK, 14.6.2013

 
ŠILA
Valilnica: Šiška, Poljane, Bežigrad

Tekma Šile valilnica z ekipami Gimnazije Šiška, Gimnazije Poljane in Gimnazije Bežigrad.

Vstop prost.
 
ŠILA
Gimanzija Vič, ekshibicija

Ekshibicijski nastop Gimmnazije Vič.

Vstop prost.

[spremeni] TOREK, 18.6.2013

 
Sodelovanja
Društvo novinarjev Slovenije
Upor pogodbenikov

Upor pogodbenikov

Javna tribuna v organizaciji Društva novinarjev Slovenije.

Sodelujejo: Edi Mausar (predstavnik sekcije pogodbenih sodelavcev RTVS), Samo Petančič (predstavnik sekcije pogodbenikov na Delu), Gašper Lubej (samostojni novinar, siol.net), Borut Bernik Bogataj (odvetnik, poznavalec avtorskega prava), Barbara Kresal (profesorica delovnega prava na Fakulteti za socialno delo in Ekonomski fakulteti ter raziskovalka na Inštitutu za delo pri Pravni fakulteti), Ženja Leiler (Direktorat MK za medije), Sonja Grizila (predsednica sindikata OSAT pogodbenih sodelavcev Krater Media), Jože Vogrinc (sociolog kulture in medijev, Filozofska fakulteta in ISH), Goran Lukić (ZSSS), Tanja Starič (zaposlena, Delo, ki pogovor vodi).

Vstop prost.

[spremeni] SREDA, 19.6.2013

 
Sodelovanja
Inštitut za afriške študije
Povej mi, povem ti

Festival mladih Povej mi, povem ti s koncertnima nastopom ZLATKA skupine TRIO FANTASTIKUS ter orientalskim plesom.

Festival mladih Povej mi, povem ti organizira Inštitut za afriške študije . Festival je zaključek projekta Orientacijsko spoznavanje in spodbujanje socialne vključenosti novo prispelih mladostnikov. Preko interaktivnih delavnic, ki jih bodo organizirale različne mladinske ter nevladne organizacije, in večernim koncertom želimo povezati mlade tujce in slovenske mladostnike. Obenem je namen prireditve širši javnosti predstaviti izzive integracije in omogočiti mreženje med nevladnimi organizacijami.

Vstop prost.

[spremeni] PETEK, 21.6.2013

 
ŠILA
Veliki ŠILA finale 2012 - 2013

Finalna prireditev Šolske impro lige s podelitvijo priznanj najboljšim posameznikom in skupinam ter razglasitev zmagovalca ŠILE v sezoni 2012/ 2013.

Na Kudovem letnem odru.

Vstop prost.

[spremeni] NEDELJA, 23.6.2013

 
Impro liga
Veliki finale Impro lige 2012-13

3. tekma velikega finala Impro lige 2012/13:
Eki Paki Vamjevšeč vs. Šah mt

Impro liga, vseslovensko prvenstvo v gledališki improvizaciji, bo v nedeljo, 23. junija 2013, zaključila že s svojo 19. sezono. Na odru pod zvezdami se bosta pomerili najboljši ekipi te sezone - Eki Paki Vamjevšeč in Šah mt, podeljene pa bodo tudi nagrade za najboljše moderatorje, sodnike, prizore in izjave sezone ter seveda veliki pokal Impro lige 2012/13.

Na letnem odru Kuda France Prešeren .

V primeru slabega vremena bo prireditev potekala v dvorani KUD-a France Prešeren Trnovo, brezplačne vstopnice se bodo delile od 18. ure naprej. Vsak posameznik lahko prevzame največ dve vstopnici.

Vstop prost!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.438.937-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

maj 2013
PTSČPSN
 
 
junij 2013
PTSČPSN
 
julij 2013
PTSČPSN
 

POGANJA: