9. JUNIJ 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
LG Tri, LS Bobek
LEV IN MIŠKA

Predatava za otroke Lutkovega gledališča TRI in Lutkovne skupine BOBEK, narejena po predlogi znane Ezopove basni o levu in miški.

Idejna zasnova: Andrej Adamek
Scenarij: Andrej Adamek, Ksenija Ponikvar in Mateja Šušteršič po motivih Ezopove basni
Režija: Andrej Adamek
Likovna podoba in izdelava lutk: Mateja Šušteršič in Ksenija Ponikvar
Scenografija in izdelava scene: Andrej Adamek
Glasba: Ivo Marincelj, Goran Majcen
Besedilo pesmi: Andrej Adamek
Recepte narisala: Sara Jassim
Igrata: Ksenija Ponikvar in Mateja Šušteršič

Kuhanje z Levom in njegovimi recepti je enostavno. Pomagali mu bosta mladi kuharski pomočnici Ksenija in Mateja. Pa tudi Miška ima na zalogi veliko imenitnih receptov.

Odrsko dogajanje je postavljeno v sodobno kuhinjo. Skozi kuharski tečaj se v predstavo duhovito vpletajo prizori iz znane Ezopove basni o levu in miški, ki na koncu pripeljejo do prijateljstva in zavezništva med njima. Predstava kljub bogati in dinamični gledališki nadgradnji ohranja vse vsebinske motive in značilnosti osnovne zgodbe.

Za valjene in izven.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.243.890-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

maj 2011
PTSČPSN
 
 
junij 2011
PTSČPSN
 
 
julij 2011
PTSČPSN
 

POGANJA: