9. MAREC 2010 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Goethe-Institut Ljubljana
PRIMA KLIMA

Prima Klima je nagradni natečaj za najboljše slogane na temo podnebnih sprememb, ki ga je Goethe-Institut Ljubljana namenil slovenskim osnovnošolcem in srednješolcem. Na natečaj je prispelo preko 100 svojstvenih sloganov - najboljšega pa bodo izbrali obiskovlaci na "glasovalni zabavi".
Učenci in dijaki s slovenskih osnovnih in srednjih šol so pisali dolge, kratke, resne, zabavne in svojevrstne slogane na temo podnebnih sprememb.
Da bo klima na zabavi res prima pa bosta poskrbela "gospodar neurja", raper Zlatko in "vremenar" Andrej Velkavrh.

Da bi se lažje odločili, kateri slogani so najboljši, vas prosimo za pomoč. Vse udeležence natečaja, učence in dijake, učiteljice in učitelje ter vse prijatelje prima klime vabimo na glasovalno zabavo, ki bo 9. marca 2010 ob 16:00 v KUD France Prešeren v Ljubljani. Prosili vas bomo, da skupaj z nami izmed 45 sloganov, ki so prišli v ožji izbor, izberete najbolj kreativne in duhovite in tako izberete zmagovalce. Najboljšim bo podeljenih veliko atraktivnih nagrad, prva nagrada pa je štipendija za enomesečni tečaj nemščine v Nemčiji.

Za prigrizek in pijačo priskrbljeno!

Program:

1. Pozdrav direktorja Goethe-Instituta Ljubljana Hendrika E. Kloningerja

2. Je naša Klima res prima?
Kratko predavanje meteorologa g. Andreja Velkavrha

3. Izbira najboljših podnebnih sloganov
(izbirajo obiskovalci)

4. Rap "gospodarja neurja" Zlatka

5. Njegova ekscelenca, veleposlanik Republike Nemčije, gospod Matthias von Kummer bo podelil 1. nagrado

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 8.374.738-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

februar 2010
PTSČPSN
marec 2010
PTSČPSN
 
april 2010
PTSČPSN
 
 

POGANJA: