9. OKTOBER 2015 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Četrtna skupnost Trnovo
Black Monk, Metalsteel, Jadranka Juras, Klemen Klemen

Koncert trnovskih glasbenikov:

Black Monk 18-19h

Metalsteel 19-20h

Jadranka Juras 20-21h

Klemen Klemen 21-22h

BLACK MONK, zasedba štirih nadobudnih mladih in enega veterana z izkušnjo ali dvema več preigrava ritme od jazz standardov, bluesa in soula do igrivega funka. Pevka s kilo premalo,bobnar z rumenimi čepki za ušesa, basist z izjemnim darom govora, klaviaturist z vedno isto modro jopico in saksofonist s kakšno gubo preveč vedno popestrijo večer z mešanico priredb bolj ali manj znanih komadov, ki vaše boke pripravijo, da se premaknejo in ne pustijo, da se kot običajno ob poslušanju jazza zastrmite v neznano in mislite globoke misli.

Zasedba: Domen Gajšek (bobni), Anže Kolšek (bas kitara), Juš Žnidaršič (klaviature), Igor Urh (saksofon), Sara Pažin Martinovič (vokal).

https://www.facebook.com/BlackMonk-350805605075745/timeline/

METALSTEEL so kot otroci desetletje in pol nazaj začeli odraščati ob svoji viziji heavy metala. Danes so vodilna slovenska heavy metal institucija z lastno identito, ki v svojem izrazu združuje surovo agresijo z melodičnimi aranžmaji. Rezultat tega je udaren heavy metal s progresivnimi elementi, katerega so doslej manifestirali na petih albumih, še najbolj dovršeno in ostro na še svežem albumu This Is Your Revelation. Na novem albumu so sodelovali s svetovno znanim finskim producentom Miko Jussilo(Nightwish, Stratovarius, Children Of Bodom, Amorphis, Lordi, Apocalyptica), album pa so člani skupine snemali hkrati, česar se poslužujejo le redki glasbeniki.
Skupina prav tako sodeluje z ameriškim pevcem Jamesom Rivero (Helstar, Malice, Seven Witches, Distant Thunder, Malice), s katerim se vsako leto odpravijo na turnejo po evropskih državah.

Zasedba: Benjamin Kic (kitara, vokal), Rok Tomšič (kitara), Matej Sušnik (bas), Daša Trampuš (bobni).

https://www.metalsteel.net

https://www.facebook.com/metalsteel

info@metalsteel.net

JADRANKA JURAS
je diplomirala iz jazzovskega petja na Univerzi za glasbo in odrsko umetnost v Grazu. Med samim študijem in po končanem študiju je posnela dve samostojni zgoščenki Anima in Sakura, kateri sta bili med slovenskim poslušalstvom in na radijskih valovih zelo dobro sprejeti (album Anima je bil med drugim razglašen tudi za album leta). Je redna gostja na številnih ploščah slovenskih glasbenikov. V letošnjem letu je posnela svojo novo zgoščenko z naslovom Paris honey, tokrat z jazzovsko glasbo. Na zgoščenki se nahaja deset pesmi od katerih je devet jazzovskih klasikov katere je aranžiral pianist Milan Stanisavljević,ter ena avtorska pesem, napisana za instrumentalni trio. Poleg osnovnega tria, ki ga sestavljajo pianist Milan, Robert Jukič za kontrabasom in Kristjan Krajnčan za bobni, so na albumu prispevali svojo glasbo tudi gostje – Primož Grašič, Lenart Krečič, Igor Matkovič in Anja Burnik. Kljub temu, da v mesecu oktobru odhaja na Češko, kjer bo pela v operni hiši v Ostravi, bo svoj album predstavljala po Sloveniji skozi preostanek leta 2015, predvsem pa v letu 2016.

KLEMEN KLEMEN

V okviru Dnevov četrtne skupnosti Trnovo vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.220.360-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2015
PTSČPSN
 
 
oktober 2015
PTSČPSN
 
 
november 2015
PTSČPSN
 
 

POGANJA: