8. AVGUST 2014 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Bojan Drobež & General Musashi

KONCERT CONCERT

Kitarist Bojan Drobež bo na Trnfestu danes zvečer še po glasbeniško obeležil svojo šestdesetletnico. Kot gostje bodo za njim nastopili General Musashi, ljubljanska boogie-blues-rock skupina, katere ustanovni član je tudi njegov sin, (slide)kitarist Mišo Drobež. Tega večera se bosta srečala dva povsem različna izraza. In tudi dva povsem različna nivoja decibelov.

Bojan Drobež je med leti 1973 in 1978 deloval kot kantavtor. Sam ali s svojo skupino Orehek je snemal predvsem za RTV Ljubljana ter nastopal po Sloveniji, v Zagrebu in v Beogradu. Njegova prva velika plošča z naslovom Bojan Drobež, ki je leta 1981 izšla pri beograjski založbi RTB, je tedaj v Jugoslaviji pomenila novost - avtorsko kitarsko glasbo igrano v t.i. »fingerpicking« tehniki. Z izidom te plošče je Drobež prenehal s kantavtorstvom in se od takrat dalje ukvarja le še z ustvarjanjem, igranjem in snemanjem kitarske glasbe.

Foto: Drago Mlinarec

V skupini General Musashi delujejo Mišo Drobež (kitara), Matej Tekavčič (bas), Miha Friedrich (bobni) in Jernej Škrabec (vokal). Skupina je nastala leta 2003. Pod okriljem Kuda France Prešeren so leta 2008 izdali svoj prvenec z naslovom Evil Men With Special Powers, ki je bil zelo dobro sprejet. Igrajo zmes blues rocka, boogieja in hard rocka. Njihova druga plošča Achtung Starkstromkabel nadaljuje zvočno podobo skupine v žanru, ki je v Sloveniji sicer relativno slabo zastopan.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
UNRECOGNIZED MUSIC : Ivan Fave (RUS) & Lucky Left (SLO)

DJ PROGRAM DJ SET - techno, funktechno, minimaltechno:


We are something new, unknown, untouchable, something so extraneous that you can just wonder what it is... And yes it is unrecognized, Unrecognized Music! We are new eras "Live Act" organization and we hold only the finest artists which can reach and stand up to our high end expectations and feed the hungriest crowds for more with their technical skills and live sampling, set so intense leaving you with the mark and our slogan UNRECOGNIZED. We will deliver you a pure madness to climax with no light in the end of the tunnel because if you see where are you going, your eyes will be only in the way of your soul. At the end of our journey, you will be left with a devastating hunger for more and our truly UNRECOGNIZED impact seal!

If you don't dare yourself, we dare you! DOYOUDARE?!:

Ivan Fave (RUS) (UNRECOGNIZED) funktechno, techno

https://www.facebook.com/ivanfavedj https://soundcloud.com/ivanfave

Lucky Left (SLO) (UNRECOGNIZED) techno, minimaltechno

https://www.facebook.com/LuckyLeftOfficial https://soundcloud.com/lucky-left


UNRECOGNIZED MUSIC

web page: http://www.unrecognized-music.com/

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/276268342560034/

Medijski partner: www.partyinfo.si

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.117.228-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2014
PTSČPSN
 
 
avgust 2014
PTSČPSN
 
september 2014
PTSČPSN
 

POGANJA: